Waarom kiezen voor MEVAS?
  • Verzekeren tegen een aantrekkelijke prijs
  • Kennis van de specifieke eisen metaalbranche
  • 1 vast aanspreekpunt

De ontwikkelingen van Hans

Wij nemen u mee in de wereld van Hans. Hans is net als u werkzaam in de metaalsector. Als medewerker wel te verstaan. Hans heeft er voor gekozen om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. In eerste instantie zal Hans onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren op locatie maar mocht er een mogelijkheid langskomen een bedrijfspand te huren, staat hij er voor open. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie.

Juli
Hans geniet met zijn gezin van een heerlijke vakantie
Hans geniet met zijn gezin van een heerlijke vakantie

Eigenlijk stond de hoeveelheid werk geen vakantie toe. Maar die tijd lijkt er nooit te zijn, zo druk is het. Hans is samen met zijn vrouw Linda, zijn kinderen Emma en Bart en de hond Max met de vouwwagen vertrokken naar de zon. Linda vindt het belangrijk dat Hans zichzelf weer even oplaadt voor een nieuwe drukke periode. En de klanten zijn toch ook op vakantie. Die kunnen straks weer
rekenen op alle aandacht van een “herboren” Hans.

Hans had vorig jaar al een caravan verzekering bij MEVAS afgesloten. Op aanraden van de MEVAS accountmanager heeft Hans daarbij een MEVAS reisverzekering afgesloten. Zo kan Hans zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie met zijn gezin. Met de MEVAS reisverzekering weet Hans zeker dat hij op reis verzekerd is tegen bijvoorbeeld medische kosten, verlies van bagage en de extra kosten van vervangend vervoer. Want naast het ongemak kunnen kosten flink uit de hand lopen.

Juni
Als een rechtszaak onvermijdelijk blijkt
Als een rechtszaak onvermijdelijk blijkt

Hans zijn bedrijf loopt lekker, klanten zijn tevreden en hij voert veel reparatiewerkzaamheden uit. Maar nu gebeurt iets wat hem nog niet eerder is overkomen. Een klant is ontevreden over de werkzaamheden en wil zijn factuur niet betalen. Hans probeert er natuurlijk eerst uit te komen met zijn klant, helaas wil dat niet lukken.

Hans overlegt met zijn accountmanager over de mogelijkheden en in eerste instantie wordt de gratis hulp van een Metaalunie jurist ingeschakeld. Ook de brieven die de jurist heeft geschreven zorgen niet voor betaling. Gelukkig heeft Hans een Rechtsbijstandverzekering afgesloten bij MEVAS. Deze rechtsbijstandverzekering is speciaal door MEVAS voor Metaalunieleden ontwikkeld. Nu kan Hans zonder veel kosten te maken een rechtszaak voeren.

Mei
Hans is trots op zijn nieuwe machine
Hans is trots op zijn nieuwe machine

Hans heeft al het draai- en freeswerk tot nu toe uitgevoerd op een conventionele machine. De economie zit in de lift en de opdrachten nemen toe. Hans heeft zijn kosten en baten goed berekend en heeft ontdekt dat dit het juiste moment is om een CNC machine aan te schaffen.

Nu is Hans de trotse eigenaar van een hagelnieuwe CNC machine. Hierdoor neemt de fysieke belasting drastisch af en houdt hij meer tijd over voor andere werkzaamheden. Zoals het onderhouden van
contacten met klanten en leveranciers. Bij de accountmanager van MEVAS heeft hij een passende verzekering voor de nieuwe machine afgesloten. Gelijk ook maar even gekeken naar een verzekering
voor uitval of machinebreuk. Stel je voor dat je stil komt te staan. Aan het eind van de maand kan Hans tevreden concluderen dat de omzet en winstmarge is toegenomen.

April
Aanpassingen bij een veranderende bedrijfssituatie
Aanpassingen bij een veranderende bedrijfssituatie

Hans gaat een pand huren. En daarbij hoort een passende verzekering. Deze moet zo goed mogelijk afgestemd zijn op de risico’s. Dat klinkt eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Zo gaat Hans bijvoorbeeld lassen. Hij moet er goed op letten dat zijn tussenpersoon hiervan op de hoogte is.

Hans heeft bij het starten van zijn bedrijf al een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De accountmanager van MEVAS adviseert Hans de in het huurpand aangebrachte verbeteringen te verzekeren net als de bedrijfsschade die ontstaat na bijvoorbeeld een brand waardoor de onderneming tijdelijk niet operationeel is. Daarnaast adviseert hij de inventaris en opgeslagen goederen goed in kaart te brengen en te verzekeren.

Maart
Preventieadvies
Preventieadvies

Hans heeft op de achterkant van zijn bedrijfsbus een beugel geplaatst tegen inbraak. Deze kreeg hij bij het
bezoek van zijn MEVAS accountmanager. Hans is hier erg blij mee. Zijn MEVAS accountmanager heeft hem laten zien dat er meer producten en diensten eenvoudig in de MEVAS Preventiewinkel besteld kunnen worden.

Februari
Bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille
Bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille

Hans werkt nu alweer een aantal weken in de metaal en techniek, een sector die volop in beweging is. De zaken gaan goed bij Hans en hij heeft het erg druk. Er is dus weinig tijd om na te denken over risico’s en verzekeringen. Daarom heeft Hans een specialist van MEVAS uitgenodigd voor advies.

De specialisten van MEVAS hebben niet alleen kennis van verzekeringen, maar ook van de specifieke eisen van de branche. MEVAS verdiept zich in de bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille van Hans en wil graag het bedrijf goed leren kennen. Samen met Hans bespreken we zijn wensen, kijken naar de risico’s en welke mogelijkheden we zowel op het gebied van preventie als verzekeringen kunnen bieden.

Januari
Hans heeft besloten ondernemer te worden
Hans heeft besloten ondernemer te worden

In december maakten we kennis met Hans. Hans kiest er voor om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie. De eerste stap naar zelfstandigheid is een inschrijving bij de KvK. Daarna meldt Hans zich aan als zelfstandig lid bij de Metaalunie.

Hans wil voor zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw, twee kinderen en hemzelf, financiële zekerheid op het moment dat hij uitvalt door arbeidsongeschiktheid. Hij bespreekt met de adviseur van MEVAS de mogelijkheid voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers binnen de metaal.

Ook meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

December
Aangenaam kennismaken
Aangenaam kennismaken

In 2019 nemen wij u mee in de wereld van Hans. Hans is net als u werkzaam in de metaalsector. Als medewerker wel te verstaan. Hans heeft er voor gekozen om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. In eerste instantie zal Hans onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren op locatie maar mocht er een mogelijkheid langskomen een bedrijfspand te huren, staat hij er voor open. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie.