Waarom kiezen voor MEVAS?
  • Verzekeren tegen een aantrekkelijke prijs
  • Kennis van de specifieke eisen metaalbranche
  • 1 vast aanspreekpunt

De ontwikkelingen van Hans

Wij nemen u mee in de wereld van Hans. Hans is net als u werkzaam in de metaalsector. Als medewerker wel te verstaan. Hans heeft er voor gekozen om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. In eerste instantie zal Hans onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren op locatie maar mocht er een mogelijkheid langskomen een bedrijfspand te huren, staat hij er voor open. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie.

September
Juridisch voorbereid
Juridisch voorbereid

De Corona crisis biedt naast de vele nadelen ook nog een aantal lichtpuntjes. Zo heeft Hans zijn tijd gestoken in een product wat hij al een geruime tijd voor ogen had. Hij besprak dit met zijn engineer, maakte een prototype en heeft het doorontwikkeld.

Hans heeft het product succesvol in de markt gezet. Tot zijn verbazing werd er een maand later een kopie van zijn product ook in Nederland, maar met een ander label verkocht. Hans zegt bewijzen te hebben dat het door hem ontwikkelde prototype precies is nagemaakt. Maar wie helpt hem juridisch bij te staan? Gelukkig heeft Hans een Rechtsbijstandverzekering afgesloten bij MEVAS.
Wilt u ook net als Hans een Rechtsbijstandsverzekering?
Klik dan voor meer informatie op de button.

Juli
Professioneel metaalbewerken
Professioneel metaalbewerken

Intussen heeft Hans zijn machinepark flink uitgebreid. Zijn eerste aankoop is een CNC bewerkingscentrum waarvan hij voor de levering van zijn producten grotendeels afhankelijk is. Zijn trots die hem nooit in de steek heeft gelaten. Tot gisteren dan… De machine was geprogrammeerd voor een oplage van 1.000 stuks maar viel tijdens de productie stil. Een programmeerfout bleek de oorzaak te zijn en de machine startte niet meer op.

De oorzaak van deze schade valt buiten de garantie en de reparatie gaat Hans een hoop geld kosten. Maar de levering moet ook volgende week de deur uit, dat heeft hij immers afgesproken met zijn klant. Gelukkig heeft Hans ervoor gekozen zijn machines bij MEVAS te verzekeren op een machinebreukverzekering met bedrijfsschadedekking. Zo is niet alleen de schade aan de machine zelf, maar ook de schade door stilstand van de machine verzekerd en betaalt Hans alleen de kosten van zijn eigen risico.
Wilt u ook net als Hans materiële beschadiging verzekeren klik dan op onderstaande button.

Juni
Op reis in Nederland of daarbuiten
Op reis in Nederland of daarbuiten

De zomervakantie staat voor de deur. In de afgelopen jaren is Hans met zijn gezin heerlijk op vakantie geweest. Hans zijn voorkeur gaat uit naar een zonvakantie in een zuidelijk land waar hij met zijn gezin aan het strand kan liggen. Van Spanje en Italië heeft hij al veel gezien, hij is dol op de cultuur en het eten daar.
Dit jaar is alles anders. Hans zijn buitenlandse vakantie is geannuleerd.

In zijn bedrijf moet hij alle zeilen bijzetten en hij maakt zich zorgen om zijn familie en vrienden. Linda, de vrouw van Hans, ziet dat hij er onder gebukt gaat. Zij regelt de camper van haar ouders en boekt een vakantie op een camping in eigen land. Even lekker ontspannen met het hele gezin. Dan wil je geen zorgen hebben over zaken die kapot gaan of andere buitengewone kosten. Hans heeft daarom heel eenvoudig een reisverzekering afgesloten via MEVAS. Tijd om te genieten en na de vakantie weer vol aan de bak.

Mei
Zorg voor een veilige omgeving van uw werknemers en uzelf
Zorg voor een veilige omgeving van uw werknemers en uzelf

Hans is al meer dan een jaar succesvol ondernemer. Het kostte meer inzet dan verwacht en de investeringen vielen niet altijd mee. Vooraf had hij niet kunnen vermoeden waar je allemaal aan moet denken en wat je moet regelen. Nu lijkt zijn bedrijf redelijk op orde. Het bedrijf draait goed, er is voorlopig nog een mooie orderportefeuille en ook de preventie is goed geregeld.

De preventiemiddelen moeten ieder jaar onderhouden en waar nodig vervangen worden. Dat weet Hans en omdat hij genoeg aan zijn hoofd heeft, regelt Hans dit liever via MEVAS. Zo kan Hans zich richten op ondernemen.

April
Het belang van goede preventie
Het belang van goede preventie

Het zijn onzekere tijden voor Hans. Zowel als ondernemer, als werkgever voor zijn collega’s, maar uiteraard ook privé. Tijdens de Coronacrisis wordt niet alleen de gezondheid, maar ook de economie op de proef gesteld. Met de juiste inachtneming van de juiste afstand (1,5 meter) en de nodige preventie is het voor hem en zijn medewerkers mogelijk om door te werken. Op die manier probeert Hans de schade voor zijn bedrijf te beperken.

Juist in deze tijd wordt aangetoond hoe belangrijk preventie is. Hans is aan het inventariseren waar preventieve maatregelingen genomen kunnen worden om ook straks weer lekker met elkaar aan het werk gaan. Denk daarbij aan bescherming van ogen, oren, ledematen, maar ook de werkomgeving. Zo biedt MEVAS in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en Zilveren Kruis gehoorbescherming door middel van zeer scherp geprijsde otoplastieken aan. Met het MEVAS Preventiefonds en de Preventiewinkel helpen we u met veiligheid en kortingen.

Maart
Als uw werknemer meer dan het maximumdagloon verdient
Als uw werknemer meer dan het maximumdagloon verdient

Het gaat goed met Metaal BV. Het bedrijf van Hans groeit hard in een kort tijdsbestek. Regelmatig zit Hans met zijn adviseur van MEVAS aan tafel om de veranderingen binnen zijn bedrijf te bespreken. Zo zorgen ze ervoor dat zijn risico’s goed in beeld zijn en op de juiste manier worden opgevangen.

De adviseur wijst Hans op de WIA-excedentverzekering die interessant is voor 2 medewerkers van Hans. Zij verdienen meer dan het maximale sociale verzekeringsloon (SV-loon) en lopen groot financieel risico wanneer ze langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn. Voor deze medewerkers is een WIA-excedentverzekering een mogelijke oplossing. Op berekenuwinkomen.nl staat een handige tool waar de werknemer kan zien hoe groot zijn risico is. Er kan ook worden gekozen voor een voorbeeld berekening met een WIA-excedentverzekering.

Februari
Het plezier van vrijuit varen
Het plezier van vrijuit varen

Hans heeft een leuke zeilboot waar hij in de zomer van geniet. Deze boot krijgt regelmatig onderhoud, want Hans is er erg zuinig op. In de winter gaat de boot in de stalling bij een vriend van Hans. Hans vindt het, als hij aan de aansprakelijkheid denkt, een geruststellend idee dat zijn vriend net de nieuwe NJI werfpolis via MEVAS heeft afgesloten. Hierin is meer aan opzicht verzekerd dan in andere watersport verzekeringen in de markt. Dat weten veel ondernemers niet.

Proefvaart en onderhoud zijn ook opgenomen in de dekking, dus Hans voelt zich goed ontzorgd. Hans kan dus doen waar hij zich op verheugd heeft: onbezorgd genieten van zijn hobby. Ook zijn vriend kan met een gerust hart aan het werk. Hans raadt ondernemers met een bestaande polis aan om een afspraak te maken met MEVAS om goed te bekijken of alle risico’s momenteel wel goed zijn afgedekt.

Januari
25 jaar uw verzekeringsadviseur
25 jaar uw verzekeringsadviseur

MEVAS viert in 2020 dat zij 25 jaar dé adviseur zijn op gebied van verzekeringsoplossingen en preventie voor alle leden van de Koninklijke Metaalunie. Voor zowel werkgevers als werknemers sluit MEVAS collectieve contracten af met betrouwbare verzekeraars. Dat levert aanzienlijk lagere premies én zijn de voorwaarden perfect op de metaalsector afgestemd.

Hans feliciteert zijn adviseur met deze mooie mijlpaal voor MEVAS. Al dagdromend denkt Hans na over hoe zijn bedrijf er over 25 jaar uit kan zien. Een flink bedrijf met een mooie omzet dat is doorgegroeid naar 40 medewerkers. Volledig geautomatiseerd en voorzien van alle eisen. Ook voor zijn personeel, mede te danken aan het advies van MEVAS, is alles optimaal geregeld.

Een nieuwe generatie is opgestaan en een van zijn kinderen is sinds enkele jaren werkzaam in het bedrijf. Wellicht is dan de tijd rijp om het stokje over te dragen en zo wat meer van zijn vrije tijd te genieten.

December
Het mooiste kerstcadeau voor werkgevers en werknemers in de Metaalbranche
Het mooiste kerstcadeau voor werkgevers en werknemers in de Metaalbranche

Hans en zijn gezin zitten er warmpjes bij en genieten zorgeloos van het kerstgevoel. Ze hebben de collectieve zorgverzekering afgesloten via MEVAS en zijn daarmee verzekerd van een ruime dekking met daarbij hoge kortingen op de premie. Daarnaast geniet Hans van extra branchegerelateerde vergoedingen die hij cadeau kreeg bij zijn zorgpakket, waarin onder andere een health check en extra fysiotherapiebehandelingen zijn opgenomen.

Maar ook voor de werknemers en scholieren die bij Hans werken zijn er cadeaus onder de kerstboom! Zij kunnen ook profiteren van een goede zorgverzekering met extra branchegerelateerde vergoedingen en kortingen op de verschillende pakketten. Speciaal voor de werknemers en scholieren tussen de 18 en 29 jaar is het mogelijk een op maat gemaakt jongerenpakket af te sluiten tegen een scherpe premie. Voor Hans staat hiermee een extra cadeau klaar, want voor elke werknemer of scholier met een collectieve zorgverzekering via Mevas ontvangt hij een budget voor aan te schaffen preventiemiddelen en -diensten, zoals gehoorbescherming en EHBO-cursussen.

November
De nieuwe zorgpremie voor 2020 is bekend!
De nieuwe zorgpremie voor 2020 is bekend!

Hans heeft bij de start van zijn bedrijf een verzekeringspakket bij MEVAS afgesloten. In dat pakket heeft Hans gelijk een zorgverzekering afgesloten voor hemzelf en zijn gezinsleden. Met de vele voordelen die de zorgverzekering van MEVAS biedt zal Hans ook zijn medewerker daarvan op de hoogte stellen.

Sinds enkele maanden werkt Ronnie met wederzijdse tevredenheid bij Hans. Via Hans heeft hij de voordelen gehoord die MEVAS, met haar zorgverzekering, voor medewerkers in de Metaal biedt. Zeker met de vele voordelen die je kunt behalen met het Preventiefonds van MEVAS. En dat spreekt Ronnie aan. Samen met zijn gezin zal Ronnie dan ook vanaf 1 januari overstappen naar het zorgcollectief voor de
Koninklijke Metaalunie.

Ook meer weten over de voordelen van het zorgcollectief voor
de Koninklijke Metaalunie?
Kijk dan op Zorgverzekering

Oktober
Voor ieder transport is een passende dekking
Voor ieder transport is een passende dekking

Het gaat goed met Hans en zijn bedrijf. Steeds vaker maakt Hans in opdracht van zijn klanten hele mooie producten en terecht is hij daar apentrots op. Bij een van zijn opdrachten is er schade ontstaan tijdens het vervoer naar de klant.

De leveringsvoorwaarden van Koninklijke Metaalunie beschermen Hans tegen het transportrisico, maar Hans besluit regelmatig deze voorwaarden op het gebied van transport terzijde te stellen. Hans ging ervan uit dat zijn beroepsvervoerder het transport goed heeft verzekerd. Deze verzekering keert echter niet uit wanneer er sprake is van overmacht van de chauffeur. Ook keert hij niet meer uit dan een vast bedrag per kilogram. De uitkering is daardoor veelal nihil of veel te laag. Hans heeft daarom zelf een goede goederentransportverzekering via MEVAS afgesloten. Zo zijn de transporten vanaf het laden van de goederen tot de stelplaats verzekerd. Hans is blij dat hij deze zorg bij zijn relaties kan wegnemen en zelf ook geen risico loopt.

September
Extra ondersteuning wanneer er verzuim ontstaat
Extra ondersteuning wanneer er verzuim ontstaat

Hans heeft een heerlijke tijd gehad met zijn gezin op vakantie. Even tot rust komen en nadenken over een
volgende stap. Hij heeft zich voorgenomen meer tijd vrij te maken voor zijn gezin en 2x per week naar de
sportschool te gaan. Daarom zal Hans een medewerker aannemen om toch het vele werk aan te kunnen. Hij beseft dat hij bij het aannemen van personeel een aantal zaken goed moet regelen. Daarvoor belt Hans zijn adviseur van MEVAS.

Hans weet als oud medewerker nog welke loondoorbetalingsverplichtingen er zijn binnen de CAO van de Metaal. Daarom wil hij geen onnodige kosten maken wanneer zijn medewerker mocht uitvallen. En daarnaast vindt Hans het belangrijk dat hij en zijn medewerker goed worden bijgestaan bij een eventuele
uitval. Via MEVAS kan hij een Verzuimverzekering afsluiten die zorgt dat hij geen onnodige kosten heeft en die hem en zijn nieuwe medewerker goed helpt wanneer zijn deze mocht uitvallen. Met een goed gevoel start hij de selectie gesprekken.

Juli
Hans geniet met zijn gezin van een heerlijke vakantie
Hans geniet met zijn gezin van een heerlijke vakantie

Eigenlijk stond de hoeveelheid werk geen vakantie toe. Maar die tijd lijkt er nooit te zijn, zo druk is het. Hans is samen met zijn vrouw Linda, zijn kinderen Emma en Bart en de hond Max met de vouwwagen vertrokken naar de zon. Linda vindt het belangrijk dat Hans zichzelf weer even oplaadt voor een nieuwe drukke periode. En de klanten zijn toch ook op vakantie. Die kunnen straks weer
rekenen op alle aandacht van een “herboren” Hans.

Hans had vorig jaar al een caravan verzekering bij MEVAS afgesloten. Op aanraden van de MEVAS accountmanager heeft Hans daarbij een MEVAS reisverzekering afgesloten. Zo kan Hans zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie met zijn gezin. Met de MEVAS reisverzekering weet Hans zeker dat hij op reis verzekerd is tegen bijvoorbeeld medische kosten, verlies van bagage en de extra kosten van vervangend vervoer. Want naast het ongemak kunnen kosten flink uit de hand lopen.

Juni
Als een rechtszaak onvermijdelijk blijkt
Als een rechtszaak onvermijdelijk blijkt

Hans zijn bedrijf loopt lekker, klanten zijn tevreden en hij voert veel reparatiewerkzaamheden uit. Maar nu gebeurt iets wat hem nog niet eerder is overkomen. Een klant is ontevreden over de werkzaamheden en wil zijn factuur niet betalen. Hans probeert er natuurlijk eerst uit te komen met zijn klant, helaas wil dat niet lukken.

Hans overlegt met zijn accountmanager over de mogelijkheden en in eerste instantie wordt de gratis hulp van een Metaalunie jurist ingeschakeld. Ook de brieven die de jurist heeft geschreven zorgen niet voor betaling. Gelukkig heeft Hans een Rechtsbijstandverzekering afgesloten bij MEVAS. Deze rechtsbijstandverzekering is speciaal door MEVAS voor Metaalunieleden ontwikkeld. Nu kan Hans zonder veel kosten te maken een rechtszaak voeren.

Mei
Hans is trots op zijn nieuwe machine
Hans is trots op zijn nieuwe machine

Hans heeft al het draai- en freeswerk tot nu toe uitgevoerd op een conventionele machine. De economie zit in de lift en de opdrachten nemen toe. Hans heeft zijn kosten en baten goed berekend en heeft ontdekt dat dit het juiste moment is om een CNC machine aan te schaffen.

Nu is Hans de trotse eigenaar van een hagelnieuwe CNC machine. Hierdoor neemt de fysieke belasting drastisch af en houdt hij meer tijd over voor andere werkzaamheden. Zoals het onderhouden van
contacten met klanten en leveranciers. Bij de accountmanager van MEVAS heeft hij een passende verzekering voor de nieuwe machine afgesloten. Gelijk ook maar even gekeken naar een verzekering
voor uitval of machinebreuk. Stel je voor dat je stil komt te staan. Aan het eind van de maand kan Hans tevreden concluderen dat de omzet en winstmarge is toegenomen.

April
Aanpassingen bij een veranderende bedrijfssituatie
Aanpassingen bij een veranderende bedrijfssituatie

Hans gaat een pand huren. En daarbij hoort een passende verzekering. Deze moet zo goed mogelijk afgestemd zijn op de risico’s. Dat klinkt eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Zo gaat Hans bijvoorbeeld lassen. Hij moet er goed op letten dat zijn tussenpersoon hiervan op de hoogte is.

Hans heeft bij het starten van zijn bedrijf al een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De accountmanager van MEVAS adviseert Hans de in het huurpand aangebrachte verbeteringen te verzekeren net als de bedrijfsschade die ontstaat na bijvoorbeeld een brand waardoor de onderneming tijdelijk niet operationeel is. Daarnaast adviseert hij de inventaris en opgeslagen goederen goed in kaart te brengen en te verzekeren.

Maart
Preventieadvies
Preventieadvies

Hans heeft op de achterkant van zijn bedrijfsbus een beugel geplaatst tegen inbraak. Deze kreeg hij bij het
bezoek van zijn MEVAS accountmanager. Hans is hier erg blij mee. Zijn MEVAS accountmanager heeft hem laten zien dat er meer producten en diensten eenvoudig in de MEVAS Preventiewinkel besteld kunnen worden.

Februari
Bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille
Bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille

Hans werkt nu alweer een aantal weken in de metaal en techniek, een sector die volop in beweging is. De zaken gaan goed bij Hans en hij heeft het erg druk. Er is dus weinig tijd om na te denken over risico’s en verzekeringen. Daarom heeft Hans een specialist van MEVAS uitgenodigd voor advies.

De specialisten van MEVAS hebben niet alleen kennis van verzekeringen, maar ook van de specifieke eisen van de branche. MEVAS verdiept zich in de bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille van Hans en wil graag het bedrijf goed leren kennen. Samen met Hans bespreken we zijn wensen, kijken naar de risico’s en welke mogelijkheden we zowel op het gebied van preventie als verzekeringen kunnen bieden.

Januari
Hans heeft besloten ondernemer te worden
Hans heeft besloten ondernemer te worden

In december maakten we kennis met Hans. Hans kiest er voor om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie. De eerste stap naar zelfstandigheid is een inschrijving bij de KvK. Daarna meldt Hans zich aan als zelfstandig lid bij de Metaalunie.

Hans wil voor zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw, twee kinderen en hemzelf, financiële zekerheid op het moment dat hij uitvalt door arbeidsongeschiktheid. Hij bespreekt met de adviseur van MEVAS de mogelijkheid voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers binnen de metaal.

Ook meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

December
Aangenaam kennismaken
Aangenaam kennismaken

In 2019 nemen wij u mee in de wereld van Hans. Hans is net als u werkzaam in de metaalsector. Als medewerker wel te verstaan. Hans heeft er voor gekozen om vanaf het nieuwe jaar als zelfstandige zonder personeel verder te gaan. In eerste instantie zal Hans onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren op locatie maar mocht er een mogelijkheid langskomen een bedrijfspand te huren, staat hij er voor open. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie.