In de MKB Maakindustrie?

ondernemer

Mevas B.V. - mevas_ill_1+schaduw

Begin voor uzelf en wordt ZZP-er

Februari

Graag nemen wij u mee in het leven van Ronald, ondernemer in de MKB maakindustrie. Met regelmaat delen wij ontwikkelingen als ondernemer in de metaal en zijn ontwikkelingen als ondernemer. We volgen Ronald bij het aannemen van personeel, de aankopen die Ronald doet en begeleiding die hij hierbij ontvangt van Mevas.

Ronald kiest er voor om vanaf februari als ondernemer zonder personeel verder te gaan. Dit betekent dat hij te maken krijgt met een hoop veranderingen op het gebied van financiën, regelgeving, verzekeringen, marketing en acquisitie. De eerste stap naar zelfstandigheid is een inschrijving bij de KvK.

Daarna meldt Ronald zich ook aan als lid bij Koninklijke Metaalunie. Als lid van Metaalunie kan Ronald gebruik maken van aanstrekkelijke kortingen en goede product voorwaarden en diensten afnemen van gerenommeerde aanbieders. Voor u als ondernemer betekent dit gemak en u kunt uw contributie zelfs gedeeltelijk of geheel terugverdienen.

Zo leer Ronald ook ons als ledenvoordeel kennen.

Advies over verzekeringen

Februari / Maart

Als startend ondernemer is het belangrijk om verschillende verzekeringen te overwegen om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Hoewel de specifieke behoeften variëren afhankelijk van het type bedrijf en de locatie, zijn hier enkele veelvoorkomende verzekeringen die wij vaak adviseren voor startende ondernemers:

 1. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB): Beschermt je bedrijf tegen aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen of letsel aan personen als gevolg van je bedrijfsactiviteiten.
 2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV): Belangrijk voor dienstverlenende bedrijven, biedt dekking in het geval van fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen die tot financiële verliezen voor je klanten kunnen leiden.
 3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): Beschermt jou als ondernemer in het geval van ziekte of letsel dat je vermogen om te werken beïnvloedt. Het zorgt voor een vervangend inkomen. Als startend ondernemer maak je meer kosten. Daarom hebben wij onderhandelt met de verzekeraar en de eerste 3 jaar een aanvangskorting eruit gesleept voor u als ondernemer.
 4. Zakelijke autoverzekering: Noodzakelijk als je bedrijfsvoertuigen hebt. Biedt dekking voor schade aan voertuigen en aansprakelijkheid voor ongevallen.
 5. Cyberverzekering: Beschermt je bedrijf tegen de financiële gevolgen van cyberaanvallen, zoals datadiefstal, ransomware en inbreuken op de beveiliging. Laat in ieder geval een Cyberscan uitvoeren via Mevas zodat je IT op orde is.
 6. Rechtsbijstandsverzekering: Als Metaalunielid kunt u juridische geschillen voorleggen aan een van de Metaalunie juristen. Dat kost niets extra’s, deze dienst valt onder de contributie. Als aanvulling op deze dienstverlening bieden wij een aanvullende rechtsbijstandverzekering speciaal voor leden.

Wij adviseren je om Het is verstandig om met een verzekeringsadviseur te praten om de specifieke behoeften van jouw bedrijf te bespreken en de juiste combinatie van verzekeringen te bepalen op basis van je activiteiten en risico’s.

Mevas B.V. - mevas_ill#3_site

Mevas B.V. - mevas_ill4_site_856x1200

Arbeidsongeschiktheidverzekering

April

Als ondernemer/DGA kunt u in een situatie terecht komen waarin u tijdelijk niet kunt werken of zelfs helemaal niet meer. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. Naast gezondheidsproblemen heeft u dan ook direct te maken met inkomensverlies. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voorkomt deze terugval. Als lid van Koninklijke Metaalunie, bent u met de AOV van Mevas bovendien voordeliger uit.

Met de AOV van Mevas, bent u verzekerd van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. De dekking, premie en voorwaarden van deze AOV zijn afgestemd op de MKB-maakindustrie.

Voordelen:

 • Scherp tarief en gunstige voorwaarden;
 • Speciaal ingericht voor de werkzaamheden in de MKB-maakindustrie;
 • Uitkering op basis van verzekerd bedrag, niet van inkomen;
 • Indexering en wachttijd naar keuze;
 • Op maat berekende premie, alleen voor leden van Koninklijke Metaalunie;

Benieuwd wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? 
We zijn volledig gespecialiseerd in de metaal- en technieksector. Onze medewerkers hebben daardoor niet alleen kennis van verzekeringen, maar ook van de specifieke eisen van uw branche. Maar al kennen we de sector nog zo goed, we willen ook úw bedrijf graag goed leren kennen. Daarom verdiepen we ons in uw organisatie, machines, medewerkers, leveringsvoorwaarden en in uw cao.

Door goed te luisteren, willen we een plezierige en langdurige band met u opbouwen. We kijken mee en onze accountmanagers komen bij u aan tafel om samen uw bedrijfssituatie en verzekeringsportefeuille door te nemen. We bespreken kansen, mogelijkheden en wensen maar ook risico’s en preventiemaatregelen.

Hieruit volgt een passend verzekeringsadvies waarvoor we samen een aanpak opstellen. Zo weet u zeker dat alles efficiënt en op maat voor uw bedrijf is geregeld.

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte