4x misvattingen bij verzekeren

29/01/2024

4x misvattingen bij verzekeren.

U denkt dat uw verzekering uw schade dekt en toch betaalt deze uw kosten niet. De schade viel namelijk onder beroeps- en niet onder de bedrijfsaansprakelijkheid. Bent u voldoende op de hoogte van uw risico’s? Ontdek welke misvattingen er bestaan over verzekeringen en wat u kunt doen om uw risico’s te beperken.

Misvatting 1: Ik heb alleen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Wanneer u een adviserende rol heeft is het aan te raden om naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te kijken. Soms is dit zelfs verplicht. Bij bedrijfsaansprakelijkheid gaat het om zaakschade of fysieke schade. Bijvoorbeeld wanneer een klant uitglijdt over de gladde vloer in uw winkel en zijn been breekt. Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het om schade als gevolg van een beroepsfout, zoals een verkeerd advies. U bent bijvoorbeeld ICT-er en door uw fout vertraagt de livegang van een website met omzetverlies van uw klant tot gevolg.

Misvatting 2: Verzekeringen zijn veel te duur.

Dat verschilt per branche en per beroep. Een verzekeraar kijkt naar risico en het aantal claims dat ze kan verwachten. Een groter risico voor de verzekeraar leidt tot hogere kosten voor de verzekerde. Via Mevas is het mogelijk om branche specifieke verzekeringen met korting af te sluiten. Wij hebben niet alleen kennis van verzekeringen, maar ook van de specifieke eisen binnen de MKB-Maakindustrie. Hierdoor bent u altijd goed en voordelig verzekerd.

Misvatting 3: Ik heb een B.V. en ben dus niet hoofdelijk aansprakelijk.

Bij de rechtsvormen eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap en commanditaire vennootschap bent u met uw privévermogen aansprakelijk. Dat wordt ook wel hoofdelijke aansprakelijkheid genoemd. Een besloten vennootschap (B.V.) is een rechtspersoon. Bij een rechtspersoon bent u in principe niet hoofdelijk aansprakelijk. Het risico van persoonlijke aansprakelijkheid na een fout kunt u verzekeren met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Misvatting 4: Met de Metaalunie leveringsvoorwaarden sluit ik veel risico’s uit.

Met goede algemene voorwaarden beperkt u zeker risico’s, maar u kunt niet alles uitsluiten. U kunt ook niet alle situaties voorzien in deze voorwaarden. Verzekeringen vormen een aanvulling op uw algemene voorwaarden zodat u altijd goed bent gedekt. Vergeet bovendien niet om deze ter hand te stellen en van toepassing te verklaren.

Graag spreken met één van onze verzekeringsadviseurs? Mevas is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 – 17:00 uur. Wij adviseren en informeren u graag omtrent uw specifieke situatie.

Bel 088 – 456 5400 (08:30-17:00)

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte