Cybercriminaliteit

04/04/2022

Toenemende zorg over cybercriminaliteit
Steeds meer mkb-maakondernemers maken zich zorgen over cybercriminaliteit. Nu grote bedrijven als VDL erdoor getroffen worden en daar vervolgens ook mee naar buiten komen, ontstaat steeds meer het besef bij een ondernemer dat het hem/haar ook kan overkomen. Er is een aantal ontwikkelingen waardoor dat inderdaad gewoon meer ‘top of mind is geworden’, zegt Jerry de Groot, directeur Bedrijfsvoering van Mevas, het verzekeringskantoor van Koninklijke Metaalunie, in het interview in Metaal + Techniek van maart, uitgave Metaalunie. De Groot vormt samen met Marco Barrink, directeur Commercie, sinds begin dit jaar de nieuwe Mevas-directie.

Bedrijven digitaliseren en robotiseren steeds meer. Binnen het eigen bedrijf maar ook binnen de ketens waar ze in opereren. Ook maken ze gebruik van computergestuurde machines, dus dat levert wel degelijk risico op. Waar wij voorheen moeite hadden om ons cyberverzekeringsproduct uit te leggen en bewustzijn bij de klanten te creëren, is het nu zo dat als wij langskomen door de ondernemer zelf wordt gevraagd iets te vertellen over cybercriminaliteit. Vaak is het niet alleen de schade die je aan je eigen onderneming hebt, maar ook gewoon de reputatieschade richting je afnemers en je leveranciers. Je kunt niet meer leveren, vaak verspreidt het zich ook en dan ben je je klanten kwijt.’

Lees M&T online

Bron: Metaalunie, maart 2022

 

 

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte