De Fedecom mechanisatiepolis

Fedecom heeft in samenwerking met assurantieadviseur MEVAS – een 100% dochter van Metaalunie – en verzekeraar Reaal gewerkt aan een maatwerk verzekeringsproduct voor haar leden.

Het is een verzekeringsproduct voor uw bedrijfsaansprakelijkheidsrisico’s, uw handelsvoorraad én verhuur aan bestaande klanten van uw bedrijf. Het is een uitgebreide verzekering tegen zeer gunstige condities en die gecombineerd kan worden met de rubrieken inventaris, opstal, bedrijfsschade, auto etc. MEVAS biedt ook mogelijkheden voor verzekering van uw ziekteverzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico.

Schades en preventie
Het aantal aanbieders van garageverzekeringen voor mechanisatiebedrijven is de laatste jaren flink afgenomen. Het is een risico dat veel verzekeraars niet graag (meer) dragen. Dit komt door de relatief veel grote schades binnen de branche. Fedecom wil het risico beheersbaar houden en zelfs verbeteren, vandaar dat het MEVAS en Reaal gevraagd heeft om ook na te denken over advies rond preventie. Er is besloten dat MEVAS geld terug gaat geven voor taxaties tegen
onderverzekering, op keuringen van elektrische installaties en op zaken als alarmsystemen, beveiliging van tractoren, bestelauto’s, etc. Daarvoor hoeft u slechts de factuur van de aangegeven preventiemiddelen in te sturen. Op de website van MEVAS vertellen we u hier in de Preventiewinkel meer over.

Op deze manier maken wij de branche ook aantrekkelijk voor een verzekeraar als Reaal waardoor risico’s beheersbaar en premies betaalbaar zijn. Reaal is een zakelijk schadeverzekeraar met landelijke dekking, behoort tot de grootste verzekeraars van Nederland en was bereid om een prima product voor Fedecom leden te ontwikkelen.

Nieuwsgiering geworden?
Fedecom, Reaal en MEVAS gaan u de komende maanden actief opzoeken met het preventieprogramma en het nieuwe verzekeringsproduct. MEVAS vertelt u graag meer over de scherpe premie en zeer gunstige condities. Het sluit aan op uw wensen, omdat Fedecom heeft meegedacht bij het samenstellen ervan!