De machinebreukverzekering wordt schaars

Het machinebreuk risico is momenteel moeilijk verzekerbaar. Verzekeraars ervaren vooral veel schades aan spindels. Hierdoor zijn premies gestegen, clausules verzwaard en nemen velen van hen zelfs afscheid van de machinebreukverzekering. Dat heeft gevolgen voor u, want velen van u willen in ieder geval verzekerd zijn. Bij u zijn de spindels mogelijk nooit kapot, maar juist de slijpsteen, wat een aanzienlijk minder hoge schadelast oplevert. Verzekeren hoeft dan niet altijd de oplossing te zijn. Misschien kunt u de onderhoudsinterval korter maken? Hierdoor wordt een beschadigde slijpsteen eerder ontdekt en zijn de kosten mogelijk lager. Wat ook een optie zou kunnen zijn, is om te onderzoeken of het mogelijk is om de garantietermijn bij de leveranciers verlengd te krijgen. Misschien kunnen wij als MEVAS hierbij helpen door hetzelfde te proberen bij de verzekeraars die wij aanbieden?

MEVAS, dochter van de Metaalunie en hét assurantiekantoor voor Metaal & Techniek, heeft meer dan 25 verzekeringsproducten in haar portefeuille. Slechts 1 daarvan zorgt voor een verliespost bij verzekeraars: de machinebreukverzekering. Omdat MEVAS veel andere verzekeringen onderbrengt bij een beperkt aantal verzekeraars is het daardoor de ‘partner in business’ van deze verzekeraars en zijn er nog altijd 4 die een machinebreukverzekering voor de klanten van MEVAS aanbieden.

Mocht u dus geen dekking kunnen krijgen via uw huidige assurantieadviseur of uw huidige verzekeraar, probeer het dan eens via MEVAS. Wij sturen graag vrijblijvend een accountmanager bij u langs om een aanbod te verzorgen. U kunt er ook voor kiezen om geen verzekeringsdekking voor machinebreuk te nemen, maar doe dit dan s.v.p. wel bewust: maak een goede risico- en kostenafweging en neem daarna pas het besluit. Wat kost het u om de machine te laten repareren, binnen hoeveel tijd komt de reparateur en wat kost het u (omzetderving, arbeidskosten etc.) als de machine deze tijd niet draait.

Daarbij kunnen wij het niet mooier maken dan het is: u zult altijd een Eigen Risico hebben, een minimumpremie en voor een deel van de machine zal er per jaar een deel van de waarde afgeschreven worden. Wij zorgen echter altijd voor het beste aanbod in de markt: zo uitgebreid mogelijke voorwaarden en een zo scherp mogelijke premie.

Wij snappen ook dat de machine van de (fijn)slijper op een andere manier gebuikt wordt dan die van een frezer of draaier. Wij zullen hier bij ons advies aan de verzekeraar rekening mee houden.