De open dag bij Vlaming Groep B.V. in Zwaagdijk Oost

Soms vallen dingen leuk samen. Bij MEVAS werkt Petra Dijksman. Begin jaren ‘90 liep zij bij mij stage bij de ABNAMRO in Amsterdam Buitenveldert. Na jaren bij andere werkgevers is zij enkele jaren geleden bij MEVAS begonnen als administratief medewerkster. De vriend van onze Petra is Johan Betzema. Toevallig werkt hij als Service Monteur bij FEDECOM lid Vlaming in Zwaagdijk-Oost.

Via Johan kregen mijn oude roeimaat, de vader van Petra, en ik de kans om te gaan kijken op de open dag van Vlaming.

Aangezien MEVAS zich intensief bezighoudt met het bedienen van FEDECOM leden op het gebied van verzekeringen als “prefered supplier” was dit voor mij als directeur van MEVAS een unieke kans om eens op een andere manier bij een FEDECOM lid te kijken.

Wij werden hartelijk ontvangen door de eigenaar directeur Henk Vlaming. Henk heeft samen met zijn echtgenote Dineke het bedrijf 28 jaar geleden opgezet en uitgebouwd tot een prachtig mooi bedrijf. Op zaterdag 15 december was het een extra feestelijke dag; de nieuwe bedrijfshal werd officieel geopend en als klap op de vuurpijl vond er ook een belangrijke gebeurtenis plaats; de directie werd overgedragen aan dochter Relinde en zoon Fredo.

De open dag werd zeer goed bezocht. Er waren zo’n 1.500 bezoekers. Geen wonder want bij Vlaming is meer dan genoeg te zien; Vlaming is actief in de landbouwmechanisatie in de ruimste zin des woords. Naast verkoop, onderhoud en service van tractoren etc heeft men ook eigen productie van landbouw machines zoals tulpenbollen rooiers, men produceert en assembleert watertechniek voor de landbouw, verkoop en installeert verlichting, levert pompen in allerlei soorten en maten voor landbouw maar ook voor bijvoorbeeld vissersschepen. Ook is er een enorm assortiment aan intern transportmiddelen, van palletwagens tot vorkheftrucks.

Wij kregen een zeer uitgebreide rondleiding langs alle machines en activiteiten van Vlaming. Alles zag er piekfijn uit en stond mooi opgesteld. Er waren zelfs looproutes langs de vele activiteiten van het bedrijf. Johan Betzema wist als service monteur natuurlijk alles te vertellen over de meest uiteenlopende machines en werktuigen. Met een enorm enthousiasme wist hij ons bij ieder object wel te boeien met een gedegen stuk technische achtergrond en praktijk verhalen die buitengewoon onderhoudend en interessant waren.

Het was voor ons een leerzame en hele leuke middag. Wat een prachtig bedrijf.

Hartelijk dank voor de ontvangst.

MEVAS wenst de Vlaming Groep B.V. en haar nieuwe directie een hele mooie toekomst.

Hans Veenswijk

Algemeen directeur