Duurzame primeur voor Metaalunie-leden: de kartonnen BHV-verbanddoos

01/09/2023

Het Preventiefonds introduceert voor alle Metaalunie-leden de kartonnen BHV-verbanddoos van deBesteEHBOdoos. De sociale onderneming wil hiermee het gebruik van plastic verminderen en grondstofverspilling tegengaan: ‘We verkopen geen verbanddoos, we verkopen impact!’

Verbeter de wereld, begin bij de BHV-doos!

De kartonnen BHV-doos heeft een lage milieu-impact. De doos is voor 97% gemaakt van karton. Alleen de coating op de doos en het handvat zijn van plastic. Om de BHV-doos op te bergen is gekozen voor een FSC-houten wandplankje. Alle gebruikte materialen zijn volledig te recyclen. Omdat de doos in Nederland wordt geproduceerd is er nauwelijks transport nodig. Dit zorgt voor een veel lagere uitstoot van het broeikasgas CO-2.

Duurzame primeur voor Nederland

De kartonnen variant is een stuk duurzamer dan de in Nederland meest verkochte oranje plastic BHV-koffer. Deze is gemaakt van ABS, dezelfde soort kunststof waar ook Lego-stenen van gemaakt zijn. Dit is weliswaar goed te recyclen maar heeft een aantal grote milieu-nadelen ten opzichte van karton. Plastic is gemaakt van aardolie (fossiele brandstof) en het is moeilijk afbreekbaar.

Duurzaam vervaardigd, volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis

Met deze kartonnen BHV bedrijfsverbanddoos maak je het verschil! Je kiest bewust voor minder plastic en minder verspilling van grondstoffen. Zo gaan veilig werken en duurzaamheid hand in hand.

Belangrijke eigenschappen

  • Duurzaam
  • Circulair
  • Sociaal
  • 97% karton
  • Lage milieubelasting
  • Minder plastic

Voordelen

  • Voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis
  • Bevat kwaliteitsproducten
  • Overzichtelijk
  • Gebruiksvriendelijk

DeBesteEHBOdoos kan de periodieke controle van de bedrijfsverbanddoos bij jou op locatie uitvoeren. Daarmee ben je altijd verzekerd van een goede en complete BHV-doos.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijs van de kartonnen BHV-verbanddoos. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.

Bron: Preventiefonds.nl

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte