Eindejaarsbericht 2023

20/12/2023

Terwijl we het einde van 2023 naderen, willen we met dit eindejaarsbericht kort stilstaan bij het afgelopen jaar. Ook kijken wij graag met u vooruit naar het jaar 2024.

Wederom een jaar van vele uitdagingen
2023 was opnieuw een jaar dat unieke uitdagingen met zich meebracht. Wereldwijd hebben we te maken gehad met ingrijpende ontwikkelingen die een directe invloed hebben gehad op de wereldhandel en economie.

In de MKB-maakindustrie hebben de voortdurende gevolgen van de wereldwijde spanningen, inflatie en hoge rente veelal tot een dalende omzet geleid. Gelukkig zijn er ook een aantal sectoren waar de geluiden positief zijn, denk aan reparatie- en onderhoudsbedrijven. Thema’s als duurzaamheid, het vinden en behouden van personeel, robotisering en digitalisering worden de komende jaren steeds belangrijker. Tegelijkertijd heeft dit helaas ook invloed op de toename van cyberrisico’s die zich steeds meer over de hele keten openbaren. Ook zien we steeds meer de gevolgen van risico’s die verbonden zijn met de verandering van het klimaat.

Ontwikkelingen in de verzekeringsbranche
In de verzekeringsbranche zien we hoe toenemende complexiteit van risico’s vraagt om innovatieve benaderingen en maatwerk verzekeringsoplossingen. Ook hier spelen thema’s als digitalisering en duurzaamheid een grote rol. De razendsnelle opkomst van kunstmatige intelligentie biedt niet alleen kansen maar brengt ook nieuwe, grote, risico’s met zich mee.

Binnen Mevas proberen we door bijeenkomsten bepaalde risico’s steeds beter onder de aandacht te brengen, denk hierbij aan cybersessies die we in meerdere regio’s samen met collega’s van Koninklijke Metaalunie hebben georganiseerd. Hier gaan we in 2024 mee door.

Ook bij ons speelt digitalisering een belangrijke rol. Zo zijn we in 2023 een pilot begonnen met MijnMevas, een online klantomgeving en werken we aan digitale gespreksverslagen en aanvraagformulieren inclusief ondertekening. Onze visie op digitalisering, is dat het ondersteunend moet zijn aan menselijk contact. Het moet ervoor zorgen dat onze collega’s de tijd krijgen om u de persoonlijke aandacht te geven die u, als klant van Mevas, verdient. Overigens denken wij daarbij niet alleen aan digitalisering maar breiden we ons team in 2024 ook verder uit met specialisten.

Zorgcampagne
Het einde van het jaar staat bij Mevas altijd in het teken van onze zorgcampagne. Wij geloven nog steeds in een goede collectieve zorgverzekering voor leden van Koninklijke Metaalunie. Ook dit jaar hebben we weer veel tijd gestoken in de verbetering van ons zorgcollectief. Zo zijn veel extra’s niet alleen voor u van toepassing, maar ook voor uw gezinsleden en dragen wij bij aan een hoge korting op de aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie of het berekenen van uw premie verwijzen wij u door naar https://zorgverzekering.mevas.nl.

Namens alle collega’s wensen wij u een feestelijk einde van 2023 en een veelbelovend nieuwjaar toe.

Met hartelijke groet,

Marco Barrink & Jerry de Groot
Directie Mevas

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte