Prijsstijging ook in de metaalsector te merken

31/03/2022

Stijgende grondstofprijzen zijn van invloed op de verzekerde som van uw brandverzekering: voorkom onderverzekering 

Wij zijn hét verzekeringsadvieskantoor voor de leden van Metaalunie. Wij adviseren onze klanten zo goed mogelijk. Dat de grondstofprijzen, materiaalkosten en prijzen van halffabricaten met ongekende percentages stijgen hoeven we u niet te vertellen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u er niet aan gedacht heeft om de verhoogde waarde van uw inventaris en goederen of de waardeverhoging van uw bedrijfspand meteen door te geven aan uw verzekeringsadviseur. Het is verstandig om dit wél meteen te doen. Doet u dit niet, dan kunt u te maken krijgen met onderverzekering. Dat kan ertoe leiden dat u bij schade geen, of slechts een gedeeltelijke uitkering van uw verzekeraar ontvangt. Dat willen wij graag voorkomen.

Onze adviseurs zullen dit thema in ieder gesprek met u ter sprake brengen. Het is echter verstandiger om dit meteen aan ons als Mevas, of aan uw eigen adviseur, te melden.

De waardebepaling komt tot stand door de volgende onderdelen in ogenschouw te nemen:

  • de magazijnvoorraad
  • het onderhanden werk
  • het gereed product
  • de klantobjecten (secundaire dekking) en
  • emballage

Mogelijk heeft u zelf nog toevoegingen. Wij zullen deze gegevens dan spoedig aan laten passen op uw brandverzekering. Houd bij uw opgave alstublieft rekening met regelmatig terugkerende voorraadpieken gedurende het jaar en grote orders. Deze hebben een grote impact op de verzekerde sommen.

Wij maken uw brandverzekering graag op orde. Dan kunt u weer onbezorgd verder gaan met ondernemen.

Wilt u na het lezen van dit nieuwsbericht een afspraak inplannen met een van onze adviseurs?

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte