Ik heb schade wat gaat er gebeuren?

Mijn auto wordt bij ASN Autoschade Service hersteld, hoe wordt dat gedaan en hoe zit het met garantie en betalingen? Wat gebeurt er tijdens het herstel van mijn auto?

MEVAS heeft akkoord gegeven voor reparatie en vandaag wordt de schade aan u auto hersteld. U stapt in de auto en rijdt naar een van de dichtstbijzijnde ASN-vestigingen waar u een afspraak heeft gemaakt voor autoschadeherstel. Bij binnenkomst ligt alle informatie al klaar en hoeft u zelf alleen nog maar de sleutels af te geven. De receptiemedewerker loopt mee naar de vervangende auto voor een korte uitleg. De vervangende auto zit in de verzekering die u bij MEVAS heeft afgesloten en is daardoor gratis voor u. De spullen die nog in de auto liggen en u nodig heeft, denk aan zonnebril/autopapieren, kan u in een kartonnen box doen die door ASN wordt aangeboden.

Het herstellen van de auto kan bij ASN Autoschade Service op verschillende manieren gebeuren. Onderdelen kunnen vervangen worden of de schade wordt hersteld met behulp van de laatste technieken. Een en ander is afhankelijk van de schade die de auto heeft. Heeft u een deuk in de deur dan wordt dat door middel van uitdeuken hersteld of is de lak beschadigd dan wordt deze plek keurig in de originele kleur van de auto overgespoten.

Omdat alle ASN-vestigingen zijn aangesloten bij BOVAG wordt er vier jaar garantie op de reparaties van de auto gegeven volgens de BOVAG voorwaarden.

Afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten en of het wel/niet uw schuld is, of hoe de schade is ontstaan betaalt u wel of geen eigen risico.

U bent gebeld dat de auto hersteld is en klaar staat. Als u bij ASN aankomt ziet u de auto al staan en is deze netjes gewassen en schoongemaakt. Bij de receptie krijgt u uitleg wat ASN heeft gedaan aan de auto. Alles is verder geregeld met de verzekeraar, u geeft de sleutels terug van de vervangende auto en kan uw auto direct meenemen.