Kenteken- en registratieplicht voor tractoren en (land)bouwvoertuigen

27/12/2022

Wij hebben u in juni 2022 in onze nieuwsbrief al gemeld dat sinds 1 januari 2021 er nieuwe regels voor het rijden op de openbare weg zijn met:

Land- en bosbouwtrekkers
Motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS)
Getrokken materieel
Dealers en handelaren van (land)bouwvoertuigen krijgen mogelijk te maken met erkenningen. Met een erkenning mag een bedrijf bepaalde diensten of handelingen uitvoeren namens RDW zoals het tenaamstellen van voertuigen. RDW geeft alleen een erkenning af als een bedrijf aan een aantal eisen voldoet. RDW houdt toezicht op alle erkenningen, bevoegdheden en handelaarskentekens.

Strenger in 2023
Vanaf 1 januari 2023 gaat de RDW strenger controleren op de registratieplicht en de daarbij behorende kentekenplicht en verzekering. Bent u als eigenaar van het voertuig niet WAM-verzekerd, of is het voertuig wel verzekerd maar is het kentekennummer en meldcode niet bekend bij uw verzekeraar, dan riskeert u een boete van € 400,-.

Staat uw voertuig nog niet bij de RDW als WAM-verzekerd geregistreerd of heeft u nog helemaal geen WAM-verzekering afgesloten? Neem dan contact met ons op.

Check hier de nieuwe regels voor landbouwvoertuigen

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte