Een instant koud kompres voor de metaalindustrie

02/07/2024

Een instant koud kompres ondersteunt de pijnverlichting bij blessures. Het is een ice-cold pack dat niet in de vriezer hoeft te worden gekoeld! Door in de verpakking te knijpen wordt een chemische reactie opgewekt, die het kompres in enkele ogenblikken ijskoud maakt. Het instant koud kompres is geschikt voor eenmalig gebruik.

Het instant koud kompres of cold pack gebruikt u om zwellingen te voorkomen en pijn te verlichten zonder gebruik van pijnstillers. Bijvoorbeeld bij verstuiking, verrekking, kneuzing, bloeduitstortingen, builen, hoofdpijn, migraine, kiespijn, koorts, pijn bij ontstekingen, insectenbeten, jeuk, stuwing, tepelkloven, zonnebrand en zwellingen.

Wat zijn de voordelen van een instant koud kompres?

  • Het kompres hoeft niet in de koeling of vriezer.
  • Het kompres is direct te gebruiken door in de binnenzak te knijpen.
  • De afmetingen zijn circa 13 x 14 cm

Het instant koud kompres zou voor thuis, onderweg én op het werk tot elke standaarduitrusting moeten behoren. Dit kompres is altijd gebruiksklaar om direct effectieve hulp te bieden. De pijn wordt plaatselijk aanmerkelijk verlicht zonder het gebruik van pijnstillers. Eenvoudig en veilig in gebruik dus. Het is een zelf-activerend koude-kompres voor eenmalig gebruik. Het koud kompres is eenvoudig te activeren: druk met de duim stevig op het middengedeelte, kneed het instant koud kompres goed door en leg het kompres ca. 20 minuten op het pijnlijke lichaamsdeel.

Belangrijk:

Het instant koud kompres is alleen geschikt voor uitwendig en eenmalig gebruik. Het zakje mag niet gescheurd worden en de inhoud mag er niet uit. In geval van aanraking de huid gedurende 15 minuten met water spoelen en bij inname onmiddellijk medische hulp inschakelen.

Met een instant koud kompres bij de hand ben je altijd voorbereid op onverwachte pijn of ongemakken. Het biedt directe verkoeling en verlichting, waar en wanneer je het nodig hebt.

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken en biedt daarbij ondersteuning en advies.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bron: Preventiefonds.com

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte