Nieuwjaarsbericht

05/01/2023

Nieuwjaarsbericht vanuit onze directie.

Beste ondernemer,
Inmiddels hebben we de eerste stappen in het nieuwe jaar gezet. Graag nodigen wij u uit om kennis te nemen van ons nieuwjaarsbericht.

2022, een veeleisend jaar
Wij hopen dat u 2022 goed heeft afgesloten. Het was geen gemakkelijk jaar, we kunnen 2022 in onze ogen het beste omschrijven als turbulent en veeleisend. Waar we dachten ons op te kunnen maken voor het nieuwe normaal, wat dat ook mag betekenen, werden we geconfronteerd met ongekende uitdagingen: oorlog in Oekraïne, tekort aan grondstoffen en hoge inflatie. Tel daarbij op dat er nog steeds een groot tekort is aan personeel en je ziet wat er allemaal op u afkomt als ondernemer in de maakindustrie.

Voor Mevas was het ook een bijzonder jaar: vanaf 1 januari begonnen wij als nieuwe directie en voor je het weet ben je een jaar verder. We groeiden in 2022 op alle vlakken gestaag door. We bezochten weer ongelooflijk veel relaties. Ondernemers die zich ondanks de moeilijke omstandigheden over het algemeen redelijk staande wisten te houden en nog veel kansen zagen. Mooi om te zien en te ervaren.

We hielpen heel veel klanten met preventie en konden zelfs in enkele gevallen bijdragen aan initiatieven rondom duurzaamheid. We werkten nog intensiever samen met de collega’s van Koninklijke Metaalunie. De verschillende netwerkbijeenkomsten met als thema Cyberweerbaarheid zijn daar een mooi voorbeeld van. Wij stimuleren relaties met name om een scan te laten maken zodat ze weten hoe ze er voor staan. En dragen hier ook financieel aan bij. Het succes van deze bijeenkomsten blijkt wel uit onze bijdrage aan meer dan 100 cyberscans.

2023 wordt opnieuw een jaar met veel uitdagingen
De vooruitzichten voor 2023 zijn allerminst gunstig. De industrie blijft lijden onder de hoge energie- en grondstofprijzen, en gestegen arbeidskosten. Er zijn hier en daar wel wat lichtpuntjes. Zo liggen er mooie plannen om het personeelstekort binnen de Metaal & Techniek breed aan te pakken, al zijn dit plannen met een lange aanlooptijd. Laten we hopen dat met name jullie, hier op termijn, de vruchten van kunnen plukken. We zien ook een toename in het aantal ondernemers dat bezig is met het thema duurzaamheid. Digitalisering en robotisering blijven ook belangrijke onderwerpen in de sector.

Het komende jaar bouwen wij verder aan de ontwikkeling van onze organisatie. Ook willen we ons verder verdiepen in risico’s rondom het gebruik van waterstof en in het produceren van oplossingen voor bedrijven die zich hiermee bezig houden. Cyberrisico’s zullen een belangrijk thema blijven, zeker gezien de eerder genoemde snelle digitalisering van de sector. Wij adviseren u hierin graag.

Ook gaan wij zelf verder digitaliseren, investeren wij in het moderniseren van ons kantoor, werken we aan het terugbrengen van onze doorlooptijden en aan onze dienstverlening in zijn geheel. En uiteraard gaan wij komend jaar weer graag met u in gesprek!

Namens alle collega’s wensen wij u een voorspoedig 2023 met veel geluk en goede gezondheid.

Marco Barrink & Jerry de Groot
Directie Mevas

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte