Ontwikkelingen Cyberrisico heeft gevolgen voor iedereen

23/09/2022

U komt veel berichten over cyber tegen. Daarbij worden personen met capuchons in donkere kamers afgebeeld. Cyber is echter een veel breder begrip. Het zijn niet alleen criminele groeperingen die uw bestanden willen bemachtigen. Veel vaker ontstaat een cyberlek door een fout van u of uw medewerkers. Vaak ook is een hacker niet zozeer geïnteresseerd in uw bedrijf of uw gegevens. Wel is hij (of zij) geïnteresseerd in uw geld. En dan niet eens zoveel geld, maar geld van veel bedrijven en consumenten tegelijk. Een hacker schiet daarom met hagel en vangt zo altijd wel iets. De in het MKB gebruikte argumenten “ik ben te klein” of “ik ben niet interessant” gaan dus in veel gevallen niet op. Met de steeds verder gaande digitalisering binnen de Metaal & Techniek neemt ook het risico op cyberincidenten toe.   

Wat kunt u hieraan doen?
U kunt het de cybercrimineel zo moeilijk maken. Vergelijk het met een inbreker, die zal bij u in de straat eerder naar binnen gaan bij een huis waar een raam open staat. Het huis met het hek erom heen en een camera zal hij overslaan. Zo is het ook bij cyber, ziet de hacker dat er sterke wachtwoorden worden gebruikt of dat IT en OT goed losgekoppeld zijn van elkaar, dan zal men snel doorzoeken naar een eenvoudiger slachtoffer. Of denk aan buurtpreventie, als we elkaar goed en tijdig waarschuwen, dan voorkomen we samen een inbraak. Ook dat geldt voor cyber. Geef aan andere bedrijven aan dat je gehackt bent (geweest) en wat er gebeurd is, of juist hoe je het voorkomen hebt. Anderen kunnen daarvan leren. Maar we zien in de markt juist veel schaamte. Er zijn veel meer bedrijven aangevallen dan we denken. 

Hoe kunnen wij helpen?
Samen met Metaalunie zijn wij vooral bezig met het veiliger maken van de branche Metaal & Techniek. We zetten dus vooral in op preventie. Dat doen we door een cyberscan tegen een flinke korting aan te bieden. Op die manier worden u en uw medewerkers zich bewust van het cyberrisico en wordt uw bedrijf, op locatie, op cybersecurity doorgelicht. Deze scan duurt minimaal twee uur en wordt dus grondig door specialisten met een technische achtergrond aangepakt. 

Mocht u losse veiligheidsdiensten op het gebied van cyber willen afnemen, dan kan dat in de vorm van een abonnement. 

U kunt ook een cyberverzekering via ons afnemen, die bijvoorbeeld zaken als losgeld en herstelkosten dekt. Maar liever zien we dat u (eerst) een cyberscan laat uitvoeren. Bewustzijn van deze risico’s vinden wij belangrijker dan het afdekken van deze risico’s. 100% veilig is onmogelijk, al zou u alle drie onze oplossingen afnemen. Wij durven wel te stellen dat u dan een heel eind in de goede richting zit. 

Actie!
Wanneer u nog dit jaar een cyberscan via ons afneemt, vergoeden wij de kosten volledig.
Geïnteresseerd? Vraag een offerte op en wij nemen contact met u op.

Wij regelen alle verzekeringszaken voor leden van Koninklijke Metaalunie. Bent u lid? Dan kunt u gebruik maken van onze cyberverzekering. Wilt u lid worden? Kijk dan op: https://metaalunie.nl/Metaalunie/Lidmaatschap
Adres
Verzekerd bedrag*
Cyberscan
Wij betalen mee aan uw cyberscan zullen wij contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte