Perfect passende gehoorbescherming voor de metaalindustrie

15/07/2023

In de metaalindustrie worden werknemers vaak blootgesteld aan hoge geluidsniveaus die kunnen leiden tot permanente gehoorschade. Het is daarom belangrijk om de juiste gehoorbescherming te gebruiken om de gezondheid van werknemers te beschermen. Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die perfect passen bij de gebruiker.

Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen. Otoplastieken worden persoonlijk aangemeten, waardoor het draagcomfort erg hoog is. De otoplastieken worden uitgerust met een filter dat de gewenste demping geeft bijvoorbeeld tijdens motorrijden of bij bepaalde werkzaamheden.

Een otoplastiek is dus een stukje maatwerk dat in je oor wordt geplaatst om geluid te dempen of te verminderen. Een perfect passende otoplastiek is perfect op je oor afgestemd, zit comfortabel en biedt de gewenste geluidsdemping.

Het materiaal van de otoplastieken is van een stevige massa gemaakt waardoor ze meer geluid dempen, en beter met een filter afgesteld kunnen worden. Een ander groot voordeel is dat otoplastieken comfortabeler te dragen zijn dan bijvoorbeeld oorkappen, omdat die vaak warm zijn en onhandiger om altijd bij je te hebben.

In het algemeen zijn otoplastieken een uitstekende oplossing wanneer je op zoek bent naar comfortabele en effectieve geluidsdemping.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor otoplastieken

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken.

Bron: Preventiewinkel.com

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte