Uw werknemers gezond aan het werk houden

23/09/2022

Het wordt steeds moeilijker om aan voldoende geschikt personeel te komen. In alle sectoren is inmiddels sprake van een tekort. Het is belangrijk om uw medewerkers gezond aan het werk en aan boord houden. Behalve dat u werving en selectiekosten bespaart, heeft u ook invloed op het verzuim van uw medewerkers. Dat kan door focus op de gezondheid van uw medewerkers en daarmee de weerbaarheid van uw organisatie. Mocht uw personeel toch uitvallen dan kunt u daarvoor een verzuimverzekering afsluiten. 

Maar denk bij het gezond aan het werken houden van uw werknemers ook aan alle initiatieven rondom de Verzuimnavigator. De Verzuimnavigator heeft de grootste verzameling informatie over ziekteverzuim en preventie in de metaalbranche. Een actueel thema is bijvoorbeeld de stijgende kosten waardoor medewerkers mogelijk in de schulden komen. Geldzorgen zijn een veel voorkomende oorzaak van stress en als gevolg daarvan uitval van personeel. Binnen de Verzuimnavigator zijn er onder andere mogelijkheden voor een budgetcoach. Wij hebben eerder een artikel geplaatst over geldzaken in relatie tot uw werknemers. U kunt dit artikel hier teruglezen.  

Verzuimduur en verzuimkosten beperken.
Een goede verzuimverzekering helpt u om de kosten als gevolg van verzuim in uw bedrijf te beperken. Niet alleen door het vergoeden van de loonkosten maar ook door met u samen te kijken naar de mogelijkheden om uw medewerker weer aan het werk te helpen. Wij hebben voor u meerdere mogelijkheden geselecteerd, zodat we een oplossing hebben die aansluit bij uw situatie. 

Verzuimoplossingen.
Daarbij hebben we vooral gezocht naar oplossingen die u als werkgever in de Metaal & Techniek sector zoveel mogelijk ontzorgen. Als u zoekt naar zekerheid: we hebben een product met “Poortwachtergarantie”. Dit voorkomt boetes. Geen verrassingen: we streven naar zo min mogelijk premieschommelingen. Wilt u een zo compleet mogelijk aanbod: we hebben een volledige vergoeding van het re-integratiebudget geregeld. 

Ondersteuning en begeleiding door arbodienst
De door ons geselecteerde verzekeringsoplossingen hebben de mogelijkheid om de arbodienstverlening op te nemen in uw verzuimverzekering. Afhankelijk van uw verzuimverzekering, de gekozen arbodienst en het afgenomen dienstverleningspakket ontvangt u een bijdrage van een deel van de kosten van het arbo-abonnement (bedrag per werknemer per jaar!).  

Wij helpen u graag bij het maken van een keus die het best past bij uw situatie. 

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte