Veiligheid voor de ogen: de voordelen van veiligheidsbrillen op sterkte

06/06/2023

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn speciaal ontworpen voor mensen die op hun werkplek visuele hulp nodig hebben. Deze brillen beschermen de werknemers tegen schadelijke stoffen en omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld vallend stof, chemicaliën en UV-licht.

Veiligheidsbrillen op sterkte bieden veel voordelen en zijn een verstandige keuze voor werknemers die bescherming nodig hebben voor hun ogen en het verbeteren van hun zicht. Door het dragen van een veiligheidsbril op sterkte wordt de kans op oogletsel en verzuim aanzienlijk verminderd.

Veiligheidsbrillen op sterkte bieden de volgende voordelen:

Bescherming van de ogen
Veiligheidsbrillen bieden bescherming tegen gevaren op de werkplek, zoals vallende objecten, stof, vonken, splinters, chemicaliën en UV-straling.

Verbeterd zicht
Door het dragen van veiligheidsbrillen op sterkte kunnen werknemers die een bril nodig hebben om scherp te kunnen zien, dit comfortabel en effectief doen. Het verbetert hun productiviteit en vermindert het risico op vermoeide ogen en hoofdpijn.

Comfort
Veel veiligheidsbrillen zijn verkrijgbaar in comfortabele stijlen, zoals monturen met schuim om het hoofd en neus te beschermen.

Stijlvolle uitstraling
Veel veiligheidsbrillen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in moderne en stijlvolle ontwerpen, zodat werknemers er niet alleen veilig uitzien maar ook stijlvol.

Waardevolle investering
Veiligheidsbrillen op sterkte zijn een waardevolle investering in de gezondheid en veiligheid van werknemers, en helpen bij het voorkomen van oogletsel en de kosten daarvan.

Certificering
Het is belangrijk om te weten dat er verschillende normen en regulaties zijn voor veiligheidsbrillen op sterkte, afhankelijk van de specifieke werkomgeving. Het is daarom aan te raden om een veiligheidsbril te kiezen die voldoet aan de vereisten van de relevante normen en regulaties, zoals de Europese norm EN 166.

Bron: Preventiewinkel.com

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte