“Verdien goudgeld met Data” door Paul van Dijk

ICT criminaliteit is Iets wat op grote afstand gebeurt denken veel van mijn relaties.

Dat is kost voor een nerd, niet voor mij als ondernemer hoor ik dan. Het komt nu wel erg vaak in het nieuws, zeg ik dan. Ik las bijvoorbeeld : “Computer ligt stil, operatie uitgesteld”, “containeroverslag Rotterdam weken plat door hackers” of “persoonsgegevens datingsite op straat door systeemlek”.

Voorbeelden genoeg als het gaat over internetbeveiliging en dit alles staat ook nog eens haaks op de “Wet bescherming persoonsgegevens”.  Een computeraanval van buitenaf kan een enorme impact hebben op je bedrijf, dat is nu wel duidelijk geworden. Hierbij moet je denken aan reputatieschade, herstelschade of bedrijfsstagnatie. Vaak is het menselijk handelen de oorzaak van een inbraak in je ict-systeem.

Om nare zaken vooraf goed uit de weg te gaan, kan een preventieve scan een goede oplossing voor u zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Het eerste wat ik van deze specialist hoorde is dat sommige dingen ingehaald worden door de tijd. Relatiegeschenken in de vorm van usb-sticks met logo, dat was toch wel erg ondoordacht. Geef in het vervolg maar een gratis scan weg was de suggestie.