Verplicht rookmelders

25/05/2022

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen.

Helaas zijn de rookmelders op.

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

verplicht?

Waarom worden rookmelders

Rookmelders redden levens. Op advies van brandweer, gemeenten, gebouweigenaren en de bouwsector heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten om ook voor de bestaande bouw rookmelders verplicht te stellen. Rookmelders verminderen het risico op dodelijke slachtoffers en slachtoffers door het inademen van rook. Om mensen ruim de tijd te geven om rookmelders aan te schaffen gaat de verplichting pas per 1 juli 2022 in.

is vereist?

Wat voor rookmelder

Je bent straks verplicht om op elke verdieping van je huis een rookmelder te hebben. Woon je in een studentenhuis? Dan moet op iedere kamer een rookmelder geplaatst worden. Let wel goed op waar je de rookmelder hangt. Zorg er voor dat je de melder altijd kunt horen en dat de melder geen valse meldingen geeft bij waterdamp, zoals in je keuken of badkamer. Wees er daarnaast ook van bewust dat een rookmelder na 10 jaar vervangen moet worden omdat de rookdetectiecellen verslechteren.

mogelijke gevolgen?

Wat zijn de

Rookmelders worden (nog) niet verplicht vanuit verzekeraars. Voor je polisvoorwaarden verandert er dus nog niets. Wel kunnen rookmelders erger voorkomen als er brand uitbreekt in je woning. Schade aan je inboedel en woonhuis kan met rookmelders beperkt worden. Daarnaast voldoet een woonhuis zonder rookmelders niet aan de wetgeving. Bij verkoop of verhuur van je woning riskeer je in dat geval een boete van de gemeente.

geen rookmelder heb?

Wat als ik

Vraag dan via ons een gratis rookmelder aan! Indien je nog geen klant van ons bent maken we graag een offerte voor je particuliere verzekeringen. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte