Voorkom onderverzekering

Wij zien en horen dat het steeds beter gaat in het MKB metaal. Omzetten stijgen, er wordt geïnvesteerd in mensen, machines etc.
Belangrijk is dat de verzekerde waarde op uw brandverzekering overeenstemt met de waarde van uw:

  • Pand
  • Inventaris
  • Machinepark
  • Aanwezige goederen voorraad
    Ook de brutowinstbepaling is van belang. Dat heeft betrekking op uw bedrijfsschadeverzekering.

Wij adviseren u met klem om bovenstaande te controleren en bij een wijziging u tussenpersoon te informeren. Zo loopt u de minste kans op onderverzekering.

Voorbeeld onderverzekering:
Verzekerde waarde inventaris € 150.000,-
Bij een schade van € 25.000,- (bijvoorbeeld bij inbraak) wordt door de expert van de verzekeringsmaatschappij vastgesteld dat de werkelijke waarde van de inventaris
€ 195.000,- is. U krijgt dan geen € 25.000,- (minus eigen risico) uitgekeerd maar
€ 150.000,-/€ 195.000,- x € 25.000,- = € 19.238,- (minus eigen risico).

Hoe is de onderverzekering te voorkomen?

  • Door samen met uw MEVAS accountmanager de waarde vast te stellen van het pand, de inventaris, goederen en bedrijfsschadeverzekering.
  • Door uw pand en inventaris te laten taxeren op basis van vaste taxatie conform artikel 7:960 BW. De waarde is dan bij schade onbetwist.

Cashback actie Taxatie/NEN-Keuring

MEVAS heeft het voor u makkelijker gemaakt en “De MEVAS Preventiewinkel” opgericht. In de MEVAS Preventiewinkel kunt u terecht voor preventiemiddelen en diensten tegen een aantrekkelijke tarief. Op dit moment vergoeden wij € 250,- extra voor een taxatieopdracht via de MEVAS Preventiewinkel. Dit geldt zowel voor panden als inventaris. U ontvangt dus maximaal € 500,-.

Indien u ook uw elektrische installatie via de MEVAS Preventiewinkel laat inspecteren ontvangt u eveneens €250,- cashback van MEVAS. De inspectie zal plaatsvinden op basis van de Scope 10 (de vernieuwde NTA 8220 / NEN-keuring).

Deze cashback actie loopt tot 1 september 2018.