Voorkom ongelukken en verlaag kosten met veiligheidsbrillen op sterkte

12/03/2024

Voorkom ongelukken en verlaag kosten met veiligheidsbrillen op sterkte

 Veiligheid op de werkvloer is van het grootste belang, zowel voor werknemers als werkgevers. Een essentieel onderdeel van een effectief veiligheidsbeleid op de werkvloer is het gebruik van veiligheidsbrillen.   Veiligheidsbrillen (op sterkte) spelen een cruciale rol bij het voorkomen van ongelukken en het verlagen van kosten voor bedrijven.

Hoe voorkom je ongelukken op de werkvloer en hoe verlaag je de kosten?

 • Bescherming van de ogen
  Het meest voor de hand liggende voordeel van veiligheidsbrillen is de bescherming die ze bieden aan de ogen van werknemers. Op de werkvloer zijn er tal van situaties waarin de ogen kwetsbaar zijn voor letsel, zoals rondvliegende deeltjes, chemicaliën, stof en zelfs schadelijke straling. Het dragen van veiligheidsbrillen vermindert aanzienlijk het risico op oogletsel.
 • Verhoogde productiviteit
  Wanneer werknemers zich bewust zijn van de risico’s op de werkvloer en weten dat ze goed beschermd zijn, zijn ze meer ontspannen en gefocust op hun taken. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit, omdat werknemers zich veiliger voelen en zich beter kunnen concentreren op hun werk zonder zich zorgen te maken over mogelijke verwondingen.
 • Minder arbeidsongevallen
  Het dragen van veiligheidsbrillen leidt direct tot een vermindering van arbeidsongevallen. Oogletsel is een veelvoorkomende oorzaak van ongevallen op de werkvloer, en het voorkomen ervan kan leiden tot een aanzienlijke daling van het aantal ongevallen en de bijbehorende kosten, zoals medische kosten, arbeidsongeschiktheid en juridische procedures.
 • Kostenbesparing
  Investeringen in veiligheidsbrillen kunnen aanvankelijk als kosten worden beschouwd, maar op de lange termijn leiden ze tot aanzienlijke kostenbesparingen. Het verminderen van arbeidsongevallen en de daarmee gepaard gaande kosten kan de totale bedrijfskosten aanzienlijk verlagen.
 • Naleving en regelgeving
  In veel industrieën zijn veiligheidsvoorschriften en -normen strikt gereguleerd. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en juridische problemen voor bedrijven. Het gebruik van veiligheidsbrillen is vaak een vereiste om aan deze voorschriften te voldoen, en het kan bedrijven helpen om juridische problemen te voorkomen.

Kortom, de impact van veiligheidsbrillen op de werkvloer is aanzienlijk. Ze dragen bij aan de bescherming van werknemers, verminderen het aantal arbeidsongevallen, verhogen de productiviteit en helpen kosten te verlagen. Het is daarom van cruciaal belang voor elk bedrijf om het gebruik van veiligheidsbrillen te bevorderen en te handhaven. Dit zal niet alleen de veiligheid van werknemers verbeteren, maar ook bijdragen aan het succes en de duurzaamheid van het bedrijf.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-. Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,-per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelfverzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen. Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bron: preventiefonds.com

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte