Wat is een zorgcollectiviteit en levert het u als deelnemer voordeel op?

05/10/2023

Het collectief Branche Koninklijke Metaalunie van Mevas vertegenwoordigt werknemers en werkgevers binnen de metaalbranche. De gedeelde overeenkomsten binnen het collectief maken het voor een verzekeringsmaatschappij voorspelbaarder – en daardoor kostenefficiënter – om een collectief risico te verzekeren.

Daarnaast hebben wij voor u met de verzekeraar specifieke afspraken gemaakt. Hierbij kunt u denken aan maatregelen om ziekteverzuim, RSI en rugpijn te verminderen en zelfs te voorkomen. Voor fysieke klachten zijn er bijvoorbeeld extra fysiobehandelingen inbegrepen boven op het aantal in de aanvullende verzekeringen en is er een health check opgenomen. Maar ook aan psychische klachten is gedacht. Er zijn laagdrempelige online zelfhulpmodules die de werknemer kunnen helpen bij bijvoorbeeld slaap-, verslavings- of geldproblematiek.

In 2023
In 2023 is de collectieve korting op de basisverzekering vanuit de overheid bij alle zorgverzekeraars komen te vervallen. Er kan uiteraard nog wel gebruik worden gemaakt van de extra hoge kortingen op de aanvullende verzekeringen van het Metaalunie collectief. Voor de verzekeringnemer en zijn of haar gezinsleden. Daarnaast kunnen werkgevers en werknemers gebruikmaken van de extra aanvullende vergoedingen in het pakket wat men al krijgt vanaf aanvullend 1 Ster.

Vanaf 1 januari 2024
Aankomend jaar kunnen werkgevers en werknemers en hun gezinsleden ook weer gebruik maken van de extra hoge kortingen op de aanvullende (tand)verzekeringen. Nieuw! De extra aanvullende vergoedingen boven op de vergoedingen in de aanvullende pakketten zijn vanaf 1 januari 2024 ook opengesteld voor gezinsleden van de werkgevers en werknemers!

De voordelen van onze collectieve zorgverzekering samengevat:

  • Extra vergoedingen boven op de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen 1 tot en met 4 Sterren,
  • Extra hoge kortingen op de aanvullende- en tandheelkundige verzekeringen,
  • Geen medische selectie op aanvullende verzekeringen 1 tot met 4 sterren,
  • Toegang tot specifieke zorgprogramma’s (bijvoorbeeld online zelfhulpmodules).

Zo kunnen wij  u verzekeren van kwalitatieve en betaalbare zorg, om zo alle werkgevers en werknemers in de metaalbranche gezond te houden.

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

De beste

Zorgverzekering voor de Metaal

Zorgverzekering

uitgelicht

Tegen een scherpe premie. Met extra aandacht voor preventie. Werknemers en hun gezinsleden kunnen hier maximaal van profiteren.

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte