Werkgevers stellen steeds vaker beeldschermbrillen beschikbaar aan hun medewerkers

01/08/2023

Anno 2023 doen we bijna niet anders: werken met beeldschermen. Daarmee wordt ook het beschermen van de ogen steeds belangrijker. Werkgevers erkennen dit en stellen steeds vaker beeldschermbrillen ter beschikking aan hun medewerkers. Door te investeren in een beeldschermbril kan verzuim verminderd worden en de productiviteit verhoogd worden.

Nu beeldschermwerk alleen maar toeneemt, is er een groeiende groep werknemers die te maken heeft met oogproblemen als gevolg van het werken achter een beeldscherm. Dit kan leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, droge ogen, rugklachten en wazig zicht.

Een aangemeten beeldschermbril op sterkte kan hiervoor de oplossing bieden. Deze computerbrillen zijn ontworpen met speciaal glas waardoor je ogen zich minder hoeven in te spannen en minder snel vermoeid raken. Tevens hebben medewerkers met oogklachten recht op onderzoek en advies van een deskundige. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden.

Wat zijn de voordelen van een beeldschermbril op sterkte?

  • Beter zicht
  • Rust voor je ogen
  • Betere houding
  • Minder branderige ogen
  • Minder hoofdpijn

Werkgevers die investeren in beeldschermbrillen voor hun werknemers zien een vermindering van verzuim en de productiviteit toenemen. Ook medewerkers zelf ervaren vaak een verbetering van hun ooggezondheid en een vermindering van klachten die het gevolg zin van beeldschermwerk.

Het aantal werkgevers die voor hun werknemers in beeldschermbrillen op sterkte investeren groeit. En niet alleen het aantal aanvragen stijgt, ook de vergoeding per beeldschermbril is flink gestegen. Werkgevers worden zich steeds bewuster van het zorgen voor een veilige gezonde werkomgeving en een verbetering van de productiviteit van werknemers. Een goede computerbril hoort daar gewoon bij.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor beeldschermbrillen op sterkte ‍

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van beeldschermbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.

Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,- per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer jezelf in het collectief verzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen.
Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bron: www.preventiefonds.nl

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte