Zorgverzekeraars maken premie bekend

Alle zorgverzekeraars hebben hun premies weer bekend gemaakt. Belangrijk in alle verhalen bij de bekendmaking is de wettelijke verlaging van de collectiviteitskorting op de basisverzekering, van maximaal 10% in 2019 naar maximaal 5% in 2020.

Op verschillende vergelijkingstest zien we direct de vergelijkingen ontstaan op basis van de ontwikkeling van het premiepercentage voor de basisverzekering. Prima natuurlijk dat dit overzichtelijk wordt gepresenteerd en zeker handig als je een beeld hebt welke zorgbehoefte voor u belangrijk is.
Natuurlijk heeft u geen glazen bol en weet u niet precies welke zorg u in de toekomst gaat gebruiken. Maar u weet wel dat u een goed gevoel krijgt wanneer u de zorg voor u en eventueel uw gezinsleden goed heeft geregeld. Het zal u niet verbazen dat die behoefte voor iedereen anders kan liggen. Zo is bijvoorbeeld voor de één de directe beschikbaarheid van alle zorg van belang, voor de ander is het de mogelijkheid om extra behandelingen te krijgen voor een specifieke klacht of de mogelijkheid om alle kosten voor de zorg vergoed te krijgen. Mocht u een vergelijking gaan maken bedenk dan eerst wat belangrijk voor u is.

In het collectieve aanbod voor de metaal hebben we op basis van inzicht van het gebruik van zorg binnen de sector metaal en techniek gekeken naar wat voor u een extra toegevoegde dekking kan zijn. Nog steeds geen glazenbol maar wel de kennis vanuit het verleden gebruikt voor een beter inzicht in de toekomst.

Meer informatie over de mogelijkheden, keuzes voor een zorgverzekering binnen het collectief metaal vindt u op Zorgverzekering.