Links

Op deze pagina treft u een aantal handige verwijzingen naar websites die betrekking hebben op verzekeringen en aanverwante onderwerpen.

Arboportaal
Het Arboportaal is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het portaal dient als startpunt van informatie over arbeidsomstandigheden. Doel is om werkgevers, werknemers en preventiemedewerkers te informeren en door te verwijzen naar andere relevante bronnen. Om iedereen betrokken te houden bij gezond en veilig werken.
www.arboportaal.nl

Autoriteit Financiële Markten (AFM)
De AFM houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen. U kunt hier terecht met vragen, opmerkingen en klachten.
www.afm.nl

Belastingdienst lijfrente en pensioen
Op de site van de belastingdienst kunt u informatie vinden over lijfrente en pensioen. Via deze link komt u direct bij dit onderwerp.
Sparen of verzekering naast uw pensioen 

CAO Metaal & Techniek
De meest actuele CAO Metaal & Techniek (2011-2013) kunt u hier vinden.
CAO Metaal & Techniek

Euribor
Op deze website kunt u de actuele Euribor rentetarieven vinden.
Euribor

Gestolen voer- of vaartuig laten registreren
Er is een centrale database waarin gestolen voer- en vaartuigen worden geregistreerd. U kunt hier zelf uw gestolen motorrijtuig of vaartuig registreren.
www.isgestolen.nl

Inentingen
Op de site van het LCR kunt u opzoeken in hoeverre u inentingen nodig heeft voor uw vakantie.
www.lcr.nl

Instacom
Instacom biedt een totaalpakket als het gaat om installatietechniek, beveiliging, brandbeveiliging, duurzaamheid, telefonie en datanetwerken.
www.instacom.nl

Keurmerk Klantgericht Verzekeren
Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is een kwaliteitsgarantie voor de dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar.
www.keurmerkverzekeraars.nl/

Klachteninstituut Kifid
Heeft u een klacht en komt u er met uw verzekeraar niet uit, dan kunt u contact opnemen met het Klachteninstituut.
www.kifid.nl

Koninklijke Metaalunie
De site van de ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal.
www.koninklijkemetaalunie.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Op deze site kunt het reisadvies naar bepaalde landen raadplegen.
www.minbuza.nl

MN Online voor werkgevers
Ziek- en betermeldingen, aan- en afmelden personeel en salariswijzigingen regelt u online.
www.mnverzekeringenonline.nl

MN Inzendportaal
Inzendportaal.nl kan men dienstverbanden/medewerkersgegevens aanleveren, waarbij deze gegevens worden doorgestuurd naar de betrokken verzekeraars en MN.
www.inzendportaal.nl

NV Schadeverzekeringen
MEVAS werkt exclusief samen met NV Schadeverzekeringen. Speciaal voor werknemers en werkgevers in de Metaal en Techniek biedt NV Schade voordelige verzekeringen met een ruime dekking bij arbeidsongeschiktheid. De verzekeringen zijn gemaakt door en voor werkgevers en werknemers in de Metaal en Techniek.
www.nvschade-mt.nl

RDW
Online kunt u uw voertuiggegevens bekijken. Het gaat hierbij om alle in het register opgenomen persoons- en voertuiggegevens. Denkt u dan aan het voertuigsoort, merk, technische specificaties en brandstofsoort, maar ook de datum van de eerste toelating, de eerste tenaamstelling en de datum waarop het voertuig APK-gekeurd moet zijn.
www.rdw.nl