Taxatie

brandpreventie
Taxaties
Betrouwbare

U heeft natuurlijk een verzekering afgesloten voor uw gebouwen en bedrijfsinventaris. Om er zeker van te zijn dat deze niet onderverzekerd zijn, is het belangrijk dat u deze laat taxeren. Belangrijk is dat de verzekerde waarde overeenkomt met de werkelijke waarde van uw:

  • Pand
  • Inventaris
  • Huurdersbelang

Waarom uw pand laten taxeren?

Waarderingsgrondslag

De waarderingsgrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. Hier wordt in veel gevallen onbewust aan voorbij gegaan. In plaats daarvan worden bijvoorbeeld de aankoopwaarde, de historische kostprijs/bouwkosten of de actuele waarde gebruikt. In deze gevallen is het risico van onderverzekering erg groot. Een objectieve waardebepaling door middel van een taxatie sluit dit risico uit.

Standaard indexering

Een standaard indexering leidt jaarlijks tot cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk af kan wijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor uw gebouw hoog kan zijn, is de kans op oververzekering – waarbij u te veel premie betaalt – reëel aanwezig. Periodieke taxatie garandeert te allen tijden een juiste verzekerde waarde, ook wordt deze verplicht vanuit de verzekeraar.

Waarom uw inventarissen laten taxeren?

Waarderingsgrondslag

De waarderingsgrondslag van inventarissen en huurdersbelangen is de nieuwwaarde of de vervangingswaarde. Dit is het bedrag dat na een schadeveroorzakende gebeurtenis nodig is om een gelijkwaardig alternatief te kunnen kopen.

Dagwaarde

Zonder taxatierapport geldt doorgaans een uitbetaling op basis van de dagwaarde, wanneer deze minder dan 40% van de nieuwwaarde is. De hoogte van de uitkering zal dus steeds lager zijn, naarmate de inventarissen ouder worden.

Betrouwbare taxaties voor de verzekering

Voorkom discussie bij schade met een verzekeringstaxatie van uw opstal en inventaris.

Wat zijn de voordelen?

  • U voorkomt onderverzekering
  • Minder discussie en snellere schadeafwikkeling
  • U profiteert van Mevas collectiviteitsvoordeel

Wat zijn de kosten?
De kosten van de taxatie zijn afhankelijk van de waarde van de te taxeren objecten. Als u de taxatie door Troostwijk laat uitvoeren en vermeld dat u via Mevas komt, profiteert u van een collectiviteitskorting. Daarnaast heeft Mevas ook een cashback actie, waarbij u geld van Mevas terugkrijgt als u een taxatie heeft laten uitvoeren.

Goede preventie

Oplossingen voor

Verminderen van risico’s is altijd beter!

het belang van goede preventie

Mevas biedt via het Preventiefonds verschillende hulpmiddelen en trainingen om u en uw medewerker(s) te helpen gezond en veilig te werken.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte