De beste zorgverzekering voor de Metaal

Wij vinden het erg belangrijk dat werknemers en werkgevers in de metaalbranche verzekerd zijn van een op maat gesneden zorgverzekering. Tegen een scherpe premie. Met extra aandacht voor preventie. Werknemers en hun gezinsleden kunnen hier maximaal van profiteren.

Ruime keuzevrijheid of een lage premie? Kies één van onze 2 basisverzekeringen. Maak uw zorgpakket compleet met de Basis Plus Module of met een aanvullende verzekering.

Heeft u interesse in een zorgverzekering, dan kunt u deze via MEVAS afsluiten. MEVAS heeft voor u de verzekeringen met de best mogelijke dekkingen en kortingen geregeld. Zilveren Kruis staat bekend om haar klantgerichte schadeafhandeling

Collectiviteitsnummer: 205211344

  • Basisverzekering met de wettelijke maximale 5% korting
  • Aanvullend 1, 2 of 3 sterren of Basis Plus module met maar liefst 17,5% korting of Aanvullend 4 sterren met 5% korting
  • Keuze uit tandartsverzekering Aanvullend Tand Basis, Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren met 10% korting
  • 18 Gratis verschillende online mentale zelfhulp modules bij alle aanvullende verzekeringen
  • Voor de werkgever / medewerker zelf bij aanvullende verzekering 1, 2, 3 en 4 sterren gratis pakket met extra aanvullende vergoedingen, zoals 6 extra behandelingen fysiotherapie, health check, € 30,- extra voor brillen/lenzen, en nog veel meer
De zorgpremie voor 2022 is bekend!

De maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering mag per 1 januari 2021 niet meer zijn dan 5%.
De minister heeft dit besluit eerder dit jaar genomen. Wilt u hier meer over lezen kijkt u dan op onze website onder het kopje nieuws

Ook in 2021 bedraagt het wettelijk bepaalde minimale eigen risico € 385.

Bij orthodontie geldt voor de collectiviteit Metaalunie bij Zilveren Kruis een wachttijd van 1 jaar.
Dat betekent dat de keuze voor aanvullend 3 sterren of aanvullend 4 sterren minimaal een jaar eerder moet zijn gemaakt. U heeft vanaf het jaar volgend op het eerste jaar van de gesloten aanvulling 3 sterren of 4 sterren recht op een vergoeding voor orthodontie.

Meer over de wijzigingen van de dekking in de collectiviteit van de Metaal vindt u in het veranderingsoverzicht van ZK.

Kijk naar welke zorgverzekering het best bij u past
Houdt daarbij rekening met uw huidige situatie maar kijk ook wat u verwacht voor het komende jaar. Wij hebben meerdere mogelijkheden met extra aanvullingen, tegen scherpe tarieven voor zelfstandigen, werknemers en studenten in de Metaal en Techniek.

Zorgtoeslag
De zorgtoeslag is een financiele bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. De Belastingdienst betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Mensen met een laag of middeninkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen vermogen. De Belastingdienst berekent de hoogte van het bedrag.

Verandert er iets in uw situatie? Krijgt u bijvoorbeeld een hoger salaris? Geef de wijziging dan tijdig door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst via Mijn Toeslagen: Rijksoverheid

Het Preventiefonds voor leden van Metaalunie stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan verzekerde werkgevers en werknemers in de metaalsector.
Het doel is dat werknemers gezond aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Het belang van gezond werken
Bij de selectie van de preventiemiddelen is gebruik gemaakt van gezamenlijke analyses over veelvoorkomende arbeidsrisico’s in de sector. Via het Preventiefonds wordt het belang van gezond werken onder de aandacht gebracht van werkgevers en werknemers en wordt deelname aan preventieve programma’s gestimuleerd.

Aantrekkelijke kortingen en bijdrages
Het preventiefonds draagt bij aan de aanschafkosten van preventieve middelen zoals gehoorbescherming, beeldscherm- en veiligheidsbrillen en EHBO middelen/cursussen. Ook kunt u advies krijgen over het gebruik van deze middelen binnen uw organisatie.

Wilt u meer weten over de voordelen en de voorwaarden van het Preventiefonds? Dan nodigen u van harte uit onze website te bezoeken en te bekijken. Natuurlijk horen wij ook graag wat u ervan vindt.

Link: Preventiefonds