Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekeringen
Goed verzekerd
tijdens werk altijd

Uw bestuurders willen alleen het beste voor uw organisatie. Maar een besluit kan ook verkeerd uitpakken. Met onbedoelde gevolgen. Ook voor de bestuurders zelf. Zij kunnen zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld worden waardoor hun privévermogen in gevaar komt. Met onze Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u uw bestuurders, commissarissen of toezichthouders tegen de financiële risico’s van hun functie.

Realiseert u zich welke risico’s u loopt als bestuurder of commissaris? Hoe hard u zich ook voor de zaak inzet, u kunt persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor onbehoorlijk bestuur. Naast een eventuele schadevergoeding kunnen de verweerkosten hierbij hoog oplopen! De huidige marktsituatie en het verscherpte toezicht op de wetgeving leiden ertoe dat consumenten bestuurders in toenemende mate persoonlijk aansprakelijk gaan stellen. En dit kan een flinke aanslag betekenen op uw privévermogen.

De BCA-verzekering dekt het risico van schadevergoeding en de kosten van verweer. Ook wanneer de claim onterecht is en de verzekeraar niet tot uitkering over hoeft te gaan zullen de kosten van verweer worden vergoed. Deze kosten kunnen erg hoog oplopen wanneer er gespecialiseerde advocaten moeten worden ingeschakeld.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Voor wie is een

De verzekering is voor bestuurders en commissarissen van BV’s en NV’s, zowel in functie, afgetreden of nog te benoemen. In principe wordt een voltallig bestuur verzekerd. Het bestuur is namelijk wettelijk collectief verantwoordelijk. De vennootschap (rechtspersoon) sluit de verzekering af. Bij een holdingstructuur worden de geconsolideerde meerderheidsdeelnemingen automatisch meeverzekerd. Daarnaast wordt ook uitgegaan van hoofdelijke aansprakelijkheid. De gehele schade kan dus op één bestuurder worden verhaald. Functionarissen die niet direct tot het college worden gerekend maar die wel daarmee gelijk worden gesteld, worden ook meeverzekerd.

Steeds vaker is deze verzekering onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Loop niet langer persoonlijk financieel risico en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Mogelijk ook interessant voor u
Vraag een offerte aan

met uw bedrijf na een hack?

Kunt u doorwerken

Cyberverzekering

uitgelicht

Steeds vaker worden bedrijven getroffen door hacks, virussen en ransomware. Ook kan het per ongeluk lekken van gegevens een aanzienlijke risico vormen voor uw bedrijf.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte