Mevas Risicomanagement programma

Verzekeringen zorgen voor zekerheid en rust. Maar nog beter dan het verzekeren van schade is het voorkomen daarvan. Dat is beter voor de continuïteit van uw bedrijf. MEVAS helpt u hier graag mee door middel van het  MEVAS Risicomanagement Programma:

Risicobeheersing richt zich op:

 • Het inzichtelijk maken van risico’s door deze te benoemen
 • Het vaststellen van de kans op deze risico’s en het effect daarvan
 • De maatregelen die getroffen kunnen worden om de risico’s en de bijbehorende schades zoveel mogelijk te verminderen.

Het concept

Het MEVAS Risicomanagement Programma is een integraal dienstverleningsconcept, gebaseerd op twee belangrijke pijlers:

 1. Een diepgaande, actuele analyse van de sector, met als bronnen onder meer het CBS, brancheonderzoeken, economische barometer en andere kennisinbreng van  Metaalunie.
 2. Het MEVAS Risicomanagement Programma in samenwerking met Centraal Beheer Achmea.

Beide pijlers samen brengen duidelijk en overzichtelijk in kaart welke risico’s nu wel en niet zijn gedekt. Dat is premietechnisch erg interessant. Bovendien zijn de voorwaarden naadloos op uw branche afgestemd. Uw onderneming blijft in ontwikkeling. Daarom komen wij periodiek uw risicorapportage updaten aan veranderde situaties, zo heeft u daar geen omkijken naar.

De stappen

Wilt u stappen zetten op het gebied van risicobeheer? Dan kunnen wij u uitstekend ondersteunen op een manier die het beste past bij uw organisatie met onderstaande vijf stappen:

 1. Verzekeringsanalyses
 2. Risicoscan
 3. Specialistisch risicoconsult
 4. Risicoworkshop
 5. Bedrijfscontinuïteitsmanagement

Daarbij bieden wij u

 • Masterclasses: Periodiek organiseren wij in samenwerking met Centraal Beheer Achmeamasterclasses voor interessant onderwerpen als aansprakelijkheid, export, transportrisico’s, contract- en leveringsvoorwaarden.
 • Risico Reductie Plan: Dit plan biedt u preventieoplossingen die zijn gericht op het voorkomen en beperken van schade door brand, inbraak, water en diefstal. Met ons Risico Reductie Plan heeft u een groot aanbod van diensten tot uw beschikking. Die kunt u gebruiken om de kans op schade te verminderen, te verkleinen of zelfs te voorkomen. Wij werken samen met partners op het gebied van beveiliging en preventie. Onze partners leveren kwalitatief uitstekende producten en diensten. Bovendien hebben wij met hen gunstige prijsafspraken gemaakt waar u als klant van MEVAS kunt profiteren.
 • Leveringsvoorwaardencheck: Metaalunie en Centraal Beheer Achmea controleren uw leveringsvoorwaarden op juridisch en verzekeringstechnisch vlak.