ZW-eigenrisicoverzekering

inkomensverzekeringen
Ook u kunt ermee te maken krijgen
Zieke (ex)medewerkers

Als werkgever bent u financieel verantwoordelijk voor ex-medewerkers die onder de Ziektewet vallen. Dit zijn medewerkers die ziek uit dienst gaan of ziek worden binnen vier weken nadat ze uit dienst zijn gegaan. Dit geldt ook voor medewerkers met een bijzondere arbeidsovereenkomst die ziek worden, zoals thuiswerkers en stagiaires.

Zij krijgen maximaal twee jaar een Ziektewetuitkering. U betaalt hiervoor een Ziektewetpremie aan de Belastingdienst. Het UWV is verantwoordelijk voor het bepalen van het recht en de hoogte van de uitkering en de begeleiding van de zieke ex-medewerker. Als die begeleiding geen effect heeft, betaalt u wel een hogere gedifferentieerde Ziektewetpremie omdat de ex-medewerker langer ziek is. En als hij na de eerste twee ziektejaren door het UWV arbeidsongeschikt wordt bevonden en in de WGA belandt, wordt dit doorbelast in uw gedifferentieerde WGA- Flexpremie voor maximaal tien jaar.

U kunt ook zelf de verantwoordelijkheid voor uw zieke ex-medewerkers nemen door het risico voor de Ziektewet zelf te dragen. Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent u verantwoordelijk voor het vaststellen van het wettelijke recht op een Ziektewetuitkering en de hoogte en duur daarvan. U betaalt zelf de uitkering aan zieke ex-medewerkers. En u heef de regie bij de begeleiding, de re-integratie en het opleggen van een sanctie als iemand niet meewerkt.

Eigenrisicodrager?

UWV of

Wij kunnen u begeleiden/adviseren. Uitvoering van de juiste activiteiten kan leiden tot een kosten reductie. Verder biedt de wetgeving u tal van extra mogelijkheden om zelf meer regie te voeren en zelf besparingen te realiseren.

Wij zijn u hiermee graag van dienst om u hierin te adviseren.
Een 12 jaar oplossing bestaat uit:

  • WGA eigen risicoverzekering
  • Ziektewet eigen risicoverzekering
  • Verzuimverzekering (dit is afhankelijk van de grote van het bedrijf) of bedrijven tot 30 werknemers

Eigenrisicodrager worden

wanneer en hoe

  • Wanneer u nog geen eigen risico drager bent, maar wel wilt worden.
    Er zijn jaarlijks twee momenten waarop u eigenrisicodrager kan worden voor de Ziektewet: op 1 januari en op 1 juli bij de Belastingdienst. Het aanvraagformulier voor de ZW-eigenrisicodragerschap dient u tenminste 13 weken voor deze data naar de Belastingdienst te sturen, samen met een artsverklaring, die door de verzekeraar wordt verzorgd.
  • Wanneer u wel eigen risico drager bent
    Dan kunt u per contractsvervaldatum over stappen naar een andere verzekeraar.
Mogelijk ook interessant voor u
Vraag een offerte aan

met uw bedrijf na een hack?

Kunt u doorwerken

Cyberverzekering

uitgelicht

Steeds vaker worden bedrijven getroffen door hacks, virussen en ransomware. Ook kan het per ongeluk lekken van gegevens een aanzienlijke risico vormen voor uw bedrijf.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

blijf op de hoogte